Otkriveno: Obamina državna odvjetnica zatražila progon novinara koji su dokazali da Planned Parenthood trguje organima abortiranih beba
21. rujna 2019.

Državna odvjetnica iz mandata predsjednika Obame Loreta Lynch zatražila je istragu istraživačkih novinara koji su razotkrili kako je Planned Parenthood trgovao dijelovima tijela beba, izjavio je u utorak zaposlenik Ministarstva pravosuđa u Kaliforniji, piše Life Site News.

Planned Parenthood je američka organizacija koja u SAD-U ima 59 podružnica koje surađuju s oko 700 zdravstvenih centara širom SAD-a, promiču seksulani odgoj te surađuju s partnerskim organizacijama širom svijeta. Ovo djelovanje je usko povezano s uvjerenjima Margaret Sanger, koja se zalagala za legalizaciju pobačaja, eugeniku i prisilnu sterilizaciju. Planned Parenthood zapravo bavi osiguravanjem dostupnosti pobačaja, ukidanjem stigmatizacije pobačaja u društvu, promicanjem gender ideologije i kontrole stanovništva putem širenja kontracepcijskih sredstava, osobito u zemljama u razvoju. Prema godišnjem izvještaju Planned Parenthood za 2014. proveo je 327,653 pobačaja.

Državni odvjetnik glavni je pravni savjetnik vlade.

Specijalni agent Brian Cardwell rekao je da je bivša državna odvjetnica Lynch poslala pismo generalnoj tužiteljici u Kaliforniji, Kamali Harris, tražeći da se istraže David Daleiden i Sandra Merritt iz Centra za medicinski napredak.

Cardwell je bio prisutan u pretresu Daleidenovog stana u okrugu Orange, pretresu za kojeg je Harris dala nalog.

Racije i potrage koje je odobrila Harris, sada američka senatorica i predsjednička kandidatkinja Demokrata, pokrenule su trenutni sudski postupak protiv Daleidena i Merritt.

Dvojica istraživačkih novinara optuženi su za 15 krivičnih djela nezakonitog snimanja povjerljivih razgovora u vezi s videozapisima snimljenima u tajnosti, koje su objavili 2015. godine.

Ovi videozapisi prikazuju rukovoditelje i radnike Planned Parenthooda koji se cjenkaju oko cijena dječjih tijela, stavljajući ruke i noge pobačenih beba u pladnjeve za pite i razgovarajući o tome kako izmijeniti metode pobačaja kako bi dobili bolje dijelove tijela za prodaju.

“Uvijek smo govorili da je tu riječ o političkom procesu, ali čuvši da je Loretta Lynch bila osoba koja ga je inicirala, to je ogroman, ogroman faktor”, izjavio je za LifeSiteNews Peter Breen, jedan od odvjetnika koji zastupaju Daleidena.

Cardwell je također svjedočio tijekom unakrsnog ispitivanja Brentwooda Ferreire, odvjetnika Daleidena, da je Beth Parker, glavna odvjetnica Planned Parenthooda u Kaliforniji, pozvala agente Ministarstva pravosuđa da zaplijene Daleidenove dokumente i opremu za snimanje.

“Ranije, tijekom ovog slučaja, razgovarali smo o sastanku kojeg su voditelji Planned Parenthooda imali s Kamalom Harris negdje otprilike u vrijeme kada je državna odvjetnica Harris dala nalog za pretres Davidovog stana”, rekao je Breen, potpredsjednik i savjetnik društva Thomas More, za Life Site News.

“Ovdje u San Franciscu nešto smrdi, to je političke naravi i ide do najviših razina”, dodao je Breen.

Cardwell je spomenuo pismo Lorette Lynch kada ga je zamjenica glavne odvjetnice Johnette Jauron pitala o pokretanju kriminalističke istrage glede Daleidenove i Merrittine operacije tajnog snimanja u svojstvu istraživačkog novinarstva.

“Vjerujem da je Loretta Lynch poslala pismo Kamali Haris tražeći istragu”, rekao je.

Cardwell je rekao da je pismo vidio u siječnju, kada je ured glavnog odvjetnika dao kopiju zapisnika.

“Harris je vjerojatno zatražila pismo kako bi ublažila pritisak na Planned Parenthood”, rekao je Ferreira za LifeSiteNews, “jer su Planned Parenthood i Nacionalna federacija za pobačaj bili pravi pokretači ovog progona.”

Kazneni progon Daleidena “potpuno je kršenje Prvog amandmana”, dodao je Ferreira.

Daleiden je „zarađivao za život kao novinar posljednjih 11 godina. On ima pravo da svoj rad zaštiti u skladu s Prvim amandmanom umjesto da ga se lažno optužuje za prisluškivanje koje je podnio glavni državni odvjetnik na zahtjev Planned Parenthooda”.

Cardwell je rekao da su agenti zaplijenili nekoliko prijenosnih računala, malih diskova, opreme za snimanje i tvrdih diskova koji su sadržavali oko 50.000 video datoteka.

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com

Foto: javno vlasništvo, Thimkstock; fotomontaža: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža