Osijek, Zagreb, Vinkovci i Knin: Vrijedni volonteri najavili Hod za život
6. svibnja 2024.

Prvi Hod za život obitelj i Hrvatsku ove se godine održava u subotu, 11.5.2024. u Osijeku. Vikend nakon toga slijede Zagreb i Vinkovci, pa se nastavlja sve do kraja lipnja te u rujnu. I ovog vikenda na trgovima, u parkovima i brojnim drugim mjestima najavljuje se Hod za život, a volonteri marljivo rade. Sve u ozračju priče oko komunističkog zakona čije postavke Možemo i SDP žele staviti u Ustav.

zagreb-2
osijek-novi
vinkovci
zagreb-1
knin-3
osijek-2
zagreb-sara-4
zagreb-sara-1
osijek-1
zagreb-sara-2
knin-1
knin-2
knin-4
zagreb-sara-3
zagreb-2 osijek-novi vinkovci zagreb-1 knin-3 osijek-2 zagreb-sara-4 zagreb-sara-1 osijek-1 zagreb-sara-2 knin-1 knin-2 knin-4 zagreb-sara-3

Hod za život ove se godine održava u 15 hrvatskih gradova pod geslom: ”Glas rođenih za život nerođenih”.

Pobačaj nije temeljno ljudsko pravo. Temeljno ljudsko pravo je pravo na život!

Pobačaj je u Hrvatskoj (Jugoslaviji) reguliran 1952. godine. Na temelju odredbe Ustava Jugoslavije iz 1974. godine, dana 21. travnja 1978. godine, u Hrvatskoj je donesen Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece. Ovaj zakon o pobačaju nije se promijenio kad je Hrvatska postigla neovisnost od Jugoslavije 1991. godine.

Plenkovićeva vlada, kao ni vlade prije njih nisu dirale u ovaj zakon iz Jugoslavije otkrivajući tako da prema njima temeljno ljudsko pravo nije ono na život. HDZ se od svojih početaka definira kao demokršćanska stranka, ali u ovaj zakon se nisu miješali iako je u potpunoj suprotnosti s demokršćanskim vrijednostima.

SDP i Možemo i u tijeku predizborne kampanje podržali su ono što nazivaju ‘pravom na pobačaj’. Stoga se može reći kako vrijedni volonteri Hoda za život promoviraju zaštitu zaštitu života nerođene djece koju sve veći broj građana želi i podupire, u ozračju komunističkog zakona čije postavke Možemo i SDP žele staviti u Ustav.

Podsjetimo, u Ustav su tijekom prošlog saziva Sabora htjeli staviti formulaciju: ”Žena ima pravo slobodno i samostalno odlučivati o rađanju. Država osigurava pretpostavke za ostvarivanje toga prava.”

> ‘Progresivci’ žele Ustavom zabetonirati pobačaj; prof. dr. sc. Dubravka Hrabar za Narod.hr otkriva što bi time dobili

Ustav Republike Hrvatske ne poznaje pravo na slobodno odlučivanje o rađanju djece.

”Naprotiv, Ustav RH sadržava odredbu kojom je pravo na slobodno odlučivanje o rađanju djece ostalo nedotaknuto. Naime, čl. 21. Ustava RH glasi: Svako ljudsko biće ima pravo na život. U Republici Hrvatskoj nema smrtne kazne”, piše i prof. dr. sc. Dubravka Hrabar s Katedre za Obiteljsko pravo na Pravnom fakultetu u Zagrebu u svom znanstvenom radu ”Pravo na pobačaj – pravne i nepravne dvojbe”.

I život majke i život djeteta su jednako važni i to je temeljno etičko načelo na kojem mora počivati svaki zakon o pravu na život odnosno zakon koji bi u sebi obuhvaćao pitanje pobačaja. Zaštita života od začeća do prirodne smrti je načelo oko kojega bi se trebale slagati sve politike, jer nije riječ o ideologiji već o zaštiti ljudskog života!

Svake godine održava se Hod za život koji želi osvijestiti ovu činjenicu. Ove godine održat će se u Hrvatskoj u 15 gradova, Deseci tisuća građana slavit će život, iskazujući solidarnost s nerođenim djetetom, svakim djetetom, majkom i ocem.

Hod za život u 15 gradova

Volonteri su u ovim gradovima i ovog vikenda bili aktivni u promicanju kulture života i zaštiti života od začeća do prirodne smrti.

Okupljanje Hoda za život je u subotu, 11.05.2024. na lijevoj obali Drave (kod Pješačkog mosta) u Osijeku, u 10:00 sati.

>Ante Boras iz Osijeka poziva vas na ovogodišnji Hod za život

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža