U ime obitelji

Organiziramo međunarodnu konferenciju o osnaživanju obitelji u Zagrebu

Organiziramo međunarodnu konferenciju o osnaživanju obitelji u Zagrebu

U svojem dosadašnjem radu, Udruga U ime obitelji neprestano je naglašavala važnost obitelji za njezine članove, ali i za demografski i ekonomski oporavak društva. Stoga smo u suradnji s domaćim i međunarodnim partnerskim udrugama civilnog društva organizirali međunarodnu konferenciju “Obitelj – ključ demografskog i ekonomskog oporavka”, koja će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske održati 22. i 23. listopada ove godine u Zagrebu.

Cilj je konferencije prikazati primjere dobre prakse osnaživanja obitelji kao odgovor na aktualne potrebe s kojima se obitelji i društvo danas susreću. Ta dva dana vrhunski stručnjaci iz Hrvatske i Europe pomoći će sudionicima da još bolje razumiju ulogu obitelji za svakog pojedinca, društvo i državu, te kako se oni mogu uključiti u projekte jačanja obitelji na svim razinama – kroz državne institucije, poduzetništvo, civilno društvo i vjerske zajednice.

Na konferenciji će gđa. Katalin Novák, mađarska državna tajnica za poslove obitelji i mladih, predstaviti mađarsku obiteljsku i demografsku politiku koja je značajno doprinijela obiteljima u toj državi.

Sudionici će doznati također o provođenju javnih kampanja za promociju braka i majčinstva u Poljskoj; o važnosti instituta medijacije za bračne parove u Hrvatskoj od stručnjaka obiteljskog prava, prof. dr. sc. Aleksandre Korad Graovac i doc. dr. sc. Anice Čulo Margaletić; o programima volonterske pomoći obiteljima u lokalnoj zajednici; o radionicama o odgoju djece; kurikulumu uspješno provedenog spolnog odgoja i obrazovanja za brak i obiteljski život iz Venezuele, itd.

Ova konferencija bit će koncentrat najboljeg znanja o obitelji, mjesto novih susreta, povezivanja i pokretanja novih projekata.

O konferenciji možete saznati više na sljedećoj poveznici: http://konferencija2015.uimeobitelji.net/