U ime obitelji

Odvjetnik Planinić o Tomaševićevim izjavama: ‘Čupa se, mnogi stručnjaci su ga upozoravali, ali nije slušao…’

Odvjetnik Planinić o Tomaševićevim izjavama: ‘Čupa se, mnogi stručnjaci su ga upozoravali, ali nije slušao…’

Odvjetnik Krešimir Planinić je sa svojim pravnim timom pripremio Zahtjev upravravnom sudu za zakonitost općih akata vezanih za ukidanje mjere roditelj odgojitelj. Povodom toga, za Narod.hr je komentirao izjave gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji tvrdi da je mjera roditelj odgojitelj nepravedna, iako je sud pravomoćno stopirao njegovo ukidanje iste.

“Bio je to timski rad, smjer je bio jasan kad smo vidjeli primjerenu mjeru, ali opet niste sto posto sigurni. Smatram da je doprinos svemu donijela i situacija s vrtićima. Prezentirali su krivo oko upisa, gradnje vrtića, a od toga ništa”, komentirao je odvjetnik Krešimir Planinić.

“Odluka o retroaktivnom ukidanju mjere roditelj odgojitelj koju je Grad Zagreb donio u prosincu nezakonita je”, odlučilo je u utorak peteročlano sudačko vijeće Visokoga upravnog suda u Zagrebu. Sud je ukinuo Tomaševićevu odluku i vratio mjeru roditelja odgojitelja natrag na snagu!

To znači da se za roditelje odgojitelje i dalje mora osigurati novac iz gradskog proračuna. Današnjom presudom oko 5800 korisnika mjere koji se brinu o 21.000 zagrebačke djece nastavit će primati naknadu.

> Dr. Markić: ‘Ovo je pobjeda mama i tata nad samovoljom nesposobnog Tomaševića koji mora otići’
> Prva reakcija Tomislava Tomaševića: Razočarani smo, no imamo manevarskog prostora

Odvjetnik Planinić komentirao je i izjavu gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića netom poslije presude. Tomašević je izjavio da je zadovoljan što je ostavljen manevarski prostor za promjenu.

“Čupa se jer nije kvalitetno pripremio. Ljudi su ga upozoravali, nije slušao. Upozoravali su ga mnogi stručnjaci da nije kvalitetno odrađeno. Problem je nesposobnost. Moglo se kvalitetnije odraditi”, kaže Planinić.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr