Održana tribina u Sesvetama
24. travnja 2015.

U organizaciji udruge „U ime obitelji“ podružnice Sesvete održana je u utorak, 21. travnja, tribina „Društveno zagovaranje i obitelj“. Osim naziva, u pastoralni je centar zainteresirane privuklo i poznato ime predstavnice istoimene udruge dr. Željke Markić koja je i vodila tribinu.

Dr. Markić okupljenima je govorila o nekoliko razina odgovornosti, među kojima i društvenoj stavljajući naglasak na angažman pojedinaca oko zajedničkih ciljeva. Osvrnula se i na važnost obitelji u kontekstu prenošenja pozitivnih vrijednosti na djecu.

Na tribini je bilo riječi i o iskustvima s referendumom o braku te prikupljanju potpisa za referendumsko izjašnjavanje građana „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ i brojnim preprekama na koje je udruga nailazila. Prije svega bili su to politički pritisci i medijske manipulacije.

Na kraju je ostavljen prostor za pitanja i komentare na koje je dr. Markić pažljivo odgovarala te je u konačnici zaključeno da je potrebno zajednički djelovati za bolju sutrašnjicu naše domovine.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža