U ime obitelji

Održana tribina u Sesvetama

Održana tribina u Sesvetama

U organizaciji udruge „U ime obitelji“ podružnice Sesvete održana je u utorak, 21. travnja, tribina „Društveno zagovaranje i obitelj“. Osim naziva, u pastoralni je centar zainteresirane privuklo i poznato ime predstavnice istoimene udruge dr. Željke Markić koja je i vodila tribinu.

Dr. Markić okupljenima je govorila o nekoliko razina odgovornosti, među kojima i društvenoj stavljajući naglasak na angažman pojedinaca oko zajedničkih ciljeva. Osvrnula se i na važnost obitelji u kontekstu prenošenja pozitivnih vrijednosti na djecu.

Na tribini je bilo riječi i o iskustvima s referendumom o braku te prikupljanju potpisa za referendumsko izjašnjavanje građana „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ i brojnim preprekama na koje je udruga nailazila. Prije svega bili su to politički pritisci i medijske manipulacije.

Na kraju je ostavljen prostor za pitanja i komentare na koje je dr. Markić pažljivo odgovarala te je u konačnici zaključeno da je potrebno zajednički djelovati za bolju sutrašnjicu naše domovine.