Održana tribina ‘U ime obitelji’ u Osijeku
27. travnja 2015.

Udruga „U ime obitelji“ podružnica Osijek u subotu, 25. travnja 2015. u prostorijama Vikarijata Osijek organizirala je tribinu “Društveno zagovaranje i obitelj” na kojoj je gostovala članica Upravnoga odbora Udruge „U ime obitelji“ dr. Željka Markić.

Dr. Markić govorila je o različitim razinama odgovornosti od osobne, preko obiteljske do društvene naglasivši kako je briga o vlastitoj obitelji temelj brige o ostalim obiteljima u Hrvatskoj i kako je obitelj temelj svakog društva, a brak za hrvatske građane nije zastarjela institucija. Unatoč velikom postotku građana koji misle kako je obitelj važna i kako je brak između muškarca i žene najbolje mjesto za odgoj djece, vlast i mediji ne slušaju svoje građane. 75% medija bilo je PROTIV referenduma o braku, 15 % neutralno, a 67% birača se unatoč tome izjasnilo ZA brak kao zajednicu muškarca i žene. Iako je Udruga U ime obitelji prikupila dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog zakona, aktualna vlast opstruirala je referendum manipulirajući brojem birača u Republici Hrvatskoj te je tako razotkriveno da u Hrvatskoj imamo pola milijuna više birača nego što je punoljetnih građana. Dr. Markić je govorila o svim dosadašnjim aktivnostima i inicijativama Udruge U ime obitelji, o preprekama na koje su nailazili te o budućim planovima djelovanja Udruge. Prije same tribine održan je sastanak užeg tima osječko-baranjske podružnice na kojem su dogovorene sljedeće zajedničke aktivnosti na osnaživanju volonterske mreže.

Nakon izlaganja dr. Markić je odgovarala na pitanja sudionika, a svako pitanje i svaki odgovor bio je ispunjen strepnjom i brigom za hrvatsko danas i nadom u hrvatsko bolje sutra.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža