U ime obitelji

Održana tribina u Metkoviću

Održana tribina u Metkoviću

Udruga “Narenta” iz Metkovića i građanska inicijativa “U ime obitelji” organizirale su 28. kolovoza u Gradskom kulturnom središtu Metković  tribinu o pravednijem izbornom sustavu na kojoj je sudjelovala članica Organizacijskoga odbora građanske inicijative “U ime obitelji” dr. Željka Markić.

Na tribini se okupilo sedamdesetak građana koji su slušali predavanje i aktivno sudjelovali u diskusiji.

U uvodnom je izlaganju dr. Markić predstavila novu referendumsku inicijativu koju organizira “U ime obitelji” za promjenu izbornoga zakonodavstva. Njome bi se Ustav unijelo nekoliko načela. između ostaloga, zastupnike bi se biralo imenom i prezimenom te bi tako već na sljedećim parlamentarnim izborima građani imali mogućnost birati sposobne, a ne podobne te zastupnike koji su odgovorni nama – građanima. Nakon izlaganja uslijedila je opća diskusija u kojoj je vladalo opće mišljenje kako je Hrvatskoj potreban referendum koji bi omogućio da se to provede već na sljedećim izborima.

Dr. Željka Markić pozvala je sve koji se žele priključiti – od volontera, udruga, političkih stranaka i vjerskih zajednica, da se priključe izjašnjavanju građana o potrebi raspisivanja referenduma koje će se odvijati u cijeloj Hrvatskoj od 21. rujna do 5. listopada 2014. na više od 2000 lokacija.