Održana tribina u Metkoviću
30. kolovoza 2014.

Udruga “Narenta” iz Metkovića i građanska inicijativa “U ime obitelji” organizirale su 28. kolovoza u Gradskom kulturnom središtu Metković  tribinu o pravednijem izbornom sustavu na kojoj je sudjelovala članica Organizacijskoga odbora građanske inicijative “U ime obitelji” dr. Željka Markić.

Na tribini se okupilo sedamdesetak građana koji su slušali predavanje i aktivno sudjelovali u diskusiji.

U uvodnom je izlaganju dr. Markić predstavila novu referendumsku inicijativu koju organizira “U ime obitelji” za promjenu izbornoga zakonodavstva. Njome bi se Ustav unijelo nekoliko načela. između ostaloga, zastupnike bi se biralo imenom i prezimenom te bi tako već na sljedećim parlamentarnim izborima građani imali mogućnost birati sposobne, a ne podobne te zastupnike koji su odgovorni nama – građanima. Nakon izlaganja uslijedila je opća diskusija u kojoj je vladalo opće mišljenje kako je Hrvatskoj potreban referendum koji bi omogućio da se to provede već na sljedećim izborima.

Dr. Željka Markić pozvala je sve koji se žele priključiti – od volontera, udruga, političkih stranaka i vjerskih zajednica, da se priključe izjašnjavanju građana o potrebi raspisivanja referenduma koje će se odvijati u cijeloj Hrvatskoj od 21. rujna do 5. listopada 2014. na više od 2000 lokacija.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža