Održana tribina ‘Društveno zagovaranje i obitelj’
25. ožujka 2015.

Udruga „U ime obitelji“ podružnica Velika Gorica u utorak, 24. ožujka 2015., organizirala je tribinu “Društveno zagovaranje i obitelj” na kojoj je gostovala članica Upravnoga odbora Udruge „U ime obitelji“ dr. Željka Markić.

Dr. Markić govorila je o svim dosadašnjim aktivnostima i inicijativama Udruge „U ime obitelji“, kao i o svim preprekama i nedostacima na koje su naišli: manipuliranjem broja birača u Hrvatskoj, kontroli medija i slično.

Tom je prigodom predstavila plan rada Udruge za ovu godinu i pojasnila uzroke koji su doveli do zastoja prilikom prikupljanja potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava.

Na tribini je bilo riječi i o zlouporabi državnih institucija kao sredstvu političkog pritiska na vodstvo inicijative u vezi s Gradom Zagrebom i ustupanjem štandova, kao i financiranjem tiska edukativnih letaka za referendumsko izjašnjavanje građana „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom“.

Na brojna pitanja nazočnih, dr. Markić je odgovarala strpljivo i argumentirano, pritom naglašavajući kako ima još puno posla te da je potreban timski rad za bolje sutra u Hrvatskoj.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža