Održana radionica U ime obitelji ‘Od poroda do prvih koraka’
20. ožujka 2024.

Prošlog petka i subote udruga U ime obitelji je u Dugom Selu održala besplatne interaktivne radionice „Od poroda do prvih koraka – praktične vježbe i upute za brigu o djetetu“.

Uz voditeljicu radionice Jelenu Antolić, edukatorice su bile Marina Prlić, primalja iz Petrove bolnice s dugogodišnjim iskustvom u porodništvu i radu s trudnicama i rodiljama te Ivana Veček, fizioterapeutkinja koja radi s djecom s poteškoćama u motoričkom razvoju te bogatim iskustvom u radu s roditeljima oko brige o djeci.

Na prvoj radionici u petak govorilo se o pripremama za dolazak novog člana obitelji – od financijskog dijela pripreme na troškove podizanja djeteta, metoda uštede do pripreme za sam tijek poroda i brige o djetetu u prvim danima do izlaska iz rodilišta.

Radionica baby handlinga

U subotu, na drugoj radionici, teme su bile baby handling, vježbe za poticanje pravilnog motoričkog razvoja te priprema za prve dječje korake.

Sudionici su na modelu novorođenčeta mogli naučiti kako pravilno podizati, previjati i držati dijete, kako vježbati s djetetom, ali i kako majke mogu izbjeći bolove u leđima koji su česta pojava nakon poroda.

Razgovarajući o pripremama za porod polaznike je zanimalo koje su indikacije za carski rez, koje su metode olakšavanja boli dostupne u našim rodilištima i koje se komplikacije mogu pojaviti pri samom porodu.

Tijekom radionice za baby handling sudionici su najviše interesa pokazali za načine nošenja, kako ispravno koristiti opremu koja olakšava nošenje, kako sigurno vježbati s djetetom, što je preporučljivo, a što može naštetiti motoričkom razvoju djeteta.

Edukacija uživo

Radionica je okupila trudnice, majke, očeve i mlade koji se pripremaju za roditeljstvo. Sudionici su istaknuli da su da su edukacije uživo, na kojima izravno mogu komunicirati sa stručnjacima rijetko dostupne.

U budućnosti bi voljeli imati više ovakvih radionica na kojima bi mogli čuti nešto više o prehrani djece, dojenju i dohrani te kako izbjeći komplikacije u trudnoći za majku i dijete.

Nakon dviju edukacija održanih u siječnju u Sesvetama i dviju radionica u Dugom Selu, još će ih se osam održati u četiri  grada. Edukacije su dio projekta „Vještine i znanja za uspješnog roditelja – od prvog plača do prvih koraka“, sufinanciranog od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

>U ime obitelji održala u Sesvetama radionicu ‘Od poroda do prvih koraka’

U okviru istog projekta, udruga je održala i zanimljiv i vrlo posjećen webinar „Uspješno upravljanje obiteljskim financijama“.

*Ovaj dokument (objava) izrađen je uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta davatelja.

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža