Održana Donatorska večera U ime obitelji
20. travnja 2015.

Udruga „U ime obitelji“ u petak je u Zagrebu održala Donatorsku večeru kako bi prikupila sredstava za nastavak aktivnosti. Na poziv udruge se odazvalo preko tristo sudionika – pojedinaca i tvrtki.

Članovi upravnog odbora „U ime obitelji“ su uz prigodan program podsjetili na najvažnija postignuća u dosadašnjem djelovanju, te kako je u svega godinu i pol dana postala važan sudionik u demokratizaciji Hrvatske.

“Novim načinom društvenog zagovaranja ‘U ime obitelji’ odredila je što je važno u društvu, povezala mnogo različitih ljudi, otvorila prostor za javnu raspravu o najvažnijim pitanjima u Hrvatskoj – i ponudila provediva rješenja” istaknuli su iz udruge.

Glazbeni uvod dala je svojim izvedbama skladbi A. Kabilja, Schuberta magistra glazbe Franka Umiljanović.

Željka Markić i Krešimir Planinić predstavili su provedene aktivnosti Udruge U ime obitelji na području zaštite braka i obitelji.

Krešimir Planinić donio je pregled najvažnijih dosadašnjih aktivnosti udruge u Hrvatskoj.

“Djelujući zajedno organizirali smo prvi nacionalni ustavotvorni referendum i otvorili vrata za druge referendumske inicijative. Ustavom smo žaštitili brak kao zajednicu žene i muškarca, najbolje mjesto za stvaranje i podizanje djece. Radili smo zdušno da se ne dogodi promjena Ustava na kraju 2013. kojom se željelo faktično dokinuti referendum i spriječiti izručenje g. Perkovića i g. Mustača Njemačkoj. Jedni smo od onih koji su tražili ocjenu ustavnosti i suspendirali loš obiteljski zakon ministrice Opačić, zatražili ocjenu ustavnosti nametnutnog Zakona o životnom partnerstvu, ukazali na pristranost i neprofesionalnost velikog dijela medija. Upoznali smo i sebe i širu javnost sa time koliko je nepravedno izborno zakonodavstvo u Hrvatskoj zbog kojeg je preko 600 000 birača koji su izašli na izbore ostalo bez svojih političkih predstavnika. Skupili smo 380 000 potpisa i onda, kad smo čuli da to nije 10% biračkog tijela RH razotkrili smo da u Hrvatskoj postoji pola miljuna „birača duhova“. Svratili smo pozornost na uskraćivanje biračkog prava Hrvatima izvan Hrvatske” istaknuo je.

Željka Markić osvrnula se na međunarodne aktivnosti udruge:

“Uz sve ove aktivnosti u Hrvatskoj – bili smo aktivni i na međunarodnom planu. Uspješna zaštita braka u Hrvatskoj ohrabrila je mnoge druge zemlje i udruge u Europi i svijetu. Uveli smo novi način borbe za obiteljske vrijednosti – referendum kao najdemokratskiji način odlučivanja i iznošenje pravnih i znanstvenih agrumenata. Pozvani smo kao gosti govornici na konferencije u SAD-u, Parizu, Švicarskoj, Italiji i Vatikanu. Postali smo dio međunarodne mreže udruga koje štite brak, obitelj i demokraciju.”

Istaknula je kako je udruga ‘U ime obitelji’, u samo prva 3 mjeseca ove godine učinila mnogo:

– Udruga je organizirala i istrenirala 800 promatrača koji su svojim radom otežali izborne prijevare i povećali transparentnost predsjedničkih izbora
– Pripremila za tisak priručnik za promatrače na izborima
– Podnijela tužbu Međunarodnom sudu u Strasbourgu zbog manipuliranja brojem birača
– Razotkrila zloupotrebu državnih institucija – kroz 4 mjeseca USKOK je pozivao na razgovore, dolazio i zvonio na vrata članova UIO – izdvojivši U ime obitelji od 400 udruga kojima je Grad Zagreb ustupio na korištenje 50 štandova ili osigurao financijska sredstva. Županijski sud srušio je USKOK-ovu optužnicu prije dva tjedna
– Poslano je više od 4.000 e-mail poruka hrvatskim zastupnicima u EU parlamentu – da zatraže izbacivanje prozivanje Hrvatske zbog referenduma o braku iz Izvješća Panzeri i založe se za obiteljske vrijednosti
– Ovu se godinu udruga posvetila osnaživanju volonterske mreže i jačanju suradnje sa partnerskim udrugama u Hrvatskoj – u svim većim podružnicama, te planira tijekom ove godine odžati radionice za volontere, kao i volontere partnerskih udruga za javne nastupe, prikupljanje sredstava, građanski aktivizam u lokalnoj zajednici
– Tijekom ove godine U ime obitelji potiče sposobne i od korupcije slobodne ljude da se uključe u platformu koja će na sljedećim parlamentarnim izborima osigurati da u Saboru imamo predstavnike koji će se zalagati za vrijednosti za koje se U ime obitelji zalaže u civilnom društvu
– Udruga ‘U ime obitelji’ podržala i referendum o Termo elektrani u Pločama
– Portal Narod.hr proslavio je prvi rođendan
– Pripremljena je kampanja za promicanje braka i obitelji koju udruga planira pokrenuti na jesen

Član Upravnog odbora Lino Zonjić predstavio je kampanju za promicanje braka i obitelji, te promotivni filmić “Rastava boli, razmisli još jednom” koji je napravljen za tu prigodu.

Gošća govornica profesorica Dubravka Hrabar u svom je predavanju istaknula kako je obitelj temelj svakog društva i države i potaknula okupljene na budući angažmana u zaštiti obitelji, koja je u krizi i u svijetu i u Hrvatskom društvu.

Članovi Upravnog odbora Natalija Kanački i Ivan Munjin predstavili su provedene aktivnosti udruge ‘U ime obitelji’ na području osnaživanja demokracije.

Kratko izlaganje imao je i gost govornik profesor Nino Raspudić zahvalio se udruzi ‘U ime obitelji’ koja je kroz svoje inicijative učinila mnogo da se razbije atmosfera straha u Hrvatskoj.

Portal Narod.hr, koji je u veljači napunio godinu dana, predstavio je Dražen Vukotić.

Za ugodan glazbeni finale pobrinula se klapa Leggiero.

Sredstva prikupljena na Donatorskoj večeri namijenjena su nastavku aktivnosti “U ime obitelji” u 2015. godini – jačanju uloge braka i obitelji u Hrvatskoj kroz društvene kampanje, za treniranje i osnaživanje volonterske mreže ‘U ime obitelji’, demokratizaciji medijskoga prostora te građanskom nadzoru državnih institucija i političkih predstavnika građana.

Izvor: Narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža