Održana donatorska večera ‘U ime obitelji’ – za obitelj i Hrvatsku
13. lipnja 2016.

Udruga „U ime obitelji“ je 9. lipnja 2016. u Zagrebu održala treću donatorsku večeru kako bi prikupila sredstava za nastavak aktivnosti. Na poziv udruge na večeru, koja se održava 2 puta godišnje radi prikupljanja sredstava za rad udruge koja se financira isključivo donacijama zadnjih 1,5 godinu, se odazvalo oko 200 sudionika – pojedinaca i tvrtki.

Donatorska večera započela je s himnom Republike Hrvatske “Lijepa naša” u izvedbi Monike Perić, jedne od natjecateljica ovogodišnjeg HRT-ovog showa The Voice.

Djelatnice udruge U ime obitelji Ivona Biščan i Kristina Bakula predstavile su članove i svakodnevno djelovanje ureda „U ime obitelji“. Nakon čega je dr. sc. Beate Halassy govorila o izazovima kurikularne reforme te doprinos udruge U ime obitelji. Halassy je naglasila kako je udruga „U ime obitelji“ okupila 40 stručnjaka, nastavnika i profesora s iskustvom od minimalno 10 godina rada u školama koji su uputili ukupno 21 prijedlog na kurikularne dokumente. Iznesene primjedbe bile su isključivo stručne, budući da ih potpisuju ih isključivo članovi kojima je obrazovanje struka. Iznesene kritike na povijesti i hrvatski su argumentirane, a pohvaljeni su i dobro pripremljeni prijedlozi kao informatika i latinski jezik.

Ivana Josipović, jedna od urednica, podsjetila je kako je portal narod.hr nastao kao odgovor na medijsku blokadu, cenzuru, te nedostatak kritičkog i istraživačkog novinarstva, ali i objektivnog i neovisnog izvještavanja medija o važnim temama u Hrvatskoj i svijetu. „U posljednjih nekoliko mjeseci bilježimo rekordnu čitanost. Među 10 smo najčitanijih internetskih portala u Hrvatskoj. Ponosni smo na našu malu redakciju koja bez trivijalnosti, žutila, erotike, crne kronike i tračeva nastoji svakodnevno objektivno informirati javnosti o temama koje se ne mogu pročitati u drugim medijima“, zaključila je.Jadranka Orešković i Ana Marija Marković govorile su o nedavno održanom Hodu za život, njegovoj važnosti, organizaciji. Podsjetile su kako se na Hodu okupilo oko 15 000 osoba. Jadranka Orešković, volonterka građanske inicijative Hod za život, upoznala je okupljene s daljnjim planovima građanske inicijative „Hod za život“ koju uz U ime obitelji čine i brojne udruge i pojedinci.

Neke od planiranih aktivnosti Hoda za život su edukacije, radionice te komunikacija kroz web stranicu www.hodzazivot.hr i https://www.facebook.com/HodZaZivot/. „Želimo otvoriti mogućnost svim djevojkama, ženama, majkama, ali i očevima u potrebi da nam se mogu obratiti s pitanjima i prijedlozima. Cilj planiranih seminara, radionica i daljnje medijske kampanje je upoznavanje šire javnosti sa značajnim činjenicama o životu“, zaključila je Orešković.

Ivan Munjin predstavio je europsku građansku inicijativu Mama,tata & djeca kroz koju se želi osigurati da se sve zemlje Europske unije dogovore oko minimuma definicije braka i obitelji – onog oko kojeg se slaže svih 28 zemalja članica EU – da je brak zajednica žene i muškarca i temelj obitelji. Prikupljanje potpisa odvijat će se godinu dana u svim državama članicama EU, a udruga U ime obitelji je jedan od inicijatora ove europske građanske inicijative. Munjin je predstavio kampanju prikupljanja potpisa u sklopu koje će se održati i niz edukacija i tribina u svrhu informiranja građana o ovoj važnoj temi.

Za glazbeni ugođaj donatorske večeri uz Moniku brinuli su i drugi članovi obitelji Perić: Monika, Jelena, Katarina, Ivan i Filip, članovi grupe Infinitas.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža