U ime obitelji

Očekuje se stotine tisuća sudionika: Trump će biti prvi američki predsjednik na Hodu za život

Očekuje se stotine tisuća sudionika: Trump će biti prvi američki predsjednik na Hodu za život

Hod za život – najveći svjetski događaj kojim se promiče zaštita života – održat će se ovaj tjedan diljem SAD-a. Ove godine obilježava se 47. po redu Hod, a središnji događaj održat će se u petak, 24. siječnja u Washingtonu pod geslom: “Life Empowers: Pro-Life Is Pro-Woman.”

Američki predsjednik Donald Trump sudjelovat će na Hodu za život i tako postati prvi američki predsjednik koji će se pridružiti najvećem događaju kojim se promiče zaštita života.

“Vidimo se u petak”, napisao je Trump na Twitteru.

Miroljubivi Hod za život kojem je svrha istaknuti zaštitu života od začeća do prirodne smrti održava se svake godine na godišnjicu presude Vrhovnog suda iz 1973. godine u predmetu Roe protiv Wadea, u kojoj je Sud donio pravo na pobačaj. Ove godine, svi prisutni imaju razloga za zadovoljstvo, jer su mnoge savezne države donijele zakone koji ograničavaju pobačaj na zahtjev.

U intervjuu za Breitbart News, Tom McClusky, Vladin potpredsjednik, složio se da je pokret za život optimističan s „pozitivnom energijom“.

“Zalažu se za nešto dobro, a protive onom što je pogubno za našu kulturu”, rekao je.

Iako optimističan, pokret za zaštitu života i dalje se bori za postizanje svojih ciljeva na nekoliko područja.

Čelnici još uvijek žale zbog činjenice da se Planirano roditeljstvo (Planned Parenthood) – najveća američka klinika za pobačaje i dalje financira dolarima poreznih obveznika. Prema vlastitom godišnjem izvješću objavljenom prošlog tjedna, Planirano roditeljstvo prošle je godine izvršilo rekordno visok broj pobačaja.

McClusky je istaknuo: “Postoje i druge stvari koje federalna vlada može učiniti kako bi dodatno razdvojila klinike za pobačaje od novca poreznih obveznika”, te je istaknuo da je Trumpova administracija ostvarila administrativni napredak u ovom području.

Još jedna frustracija s kojom se suočavaju čelnici pokreta za život jest nedostatak istraga Ministarstva pravosuđa oko navodnog profita od prodaje dijelova tijela pobačenih beba. Već je nekoliko puta upozoreno da se vrši prodaja dijelova tijela fetusa radi zarade.

Ove godine očekuje se stotine tisuća sudionika. Da biste stekli dojam koliko je sudionika prošle godine okupio ovaj veličanstven događaj, pogledajte video kojega su Students for life od America objavili na Facebooku.

Izvor: narod.hr/breitbart.com

Foto: fah, montaža narod.hr