Demanti – Novinar Novog lista pripisao lažnu izjavu odvjetniku Krešimiru Planiniću
29. kolovoza 2014.

Građanska inicijativa “U ime obitelji” uputila je demanti Novom listu na čijem je portalu, kao i u tiskanom izdanju, objavljena lažna izjava člana Organizacijskoga odbora građanske inicijative “U ime obitelji” odvjetnika Krešimira Planinića.

Na portalu Novog lista objavljen je tekst novinara g. Dražena Ciglenečkog pod naslovom „DOK NAS IZBORNO ZAKONODAVSTVO NE RAZDVOJI… ‘U ime obitelji’: Skupit ćemo potpise protiv volje HDZ-a, pa nije ovo njihova država“ (http://bit.ly/1os9blz).

Tekst je objavljen i u tiskanom izdanju Novog lista pod naslovom „Raskol na desnici – U ime obitelji: Skupit ćemo potpise protiv volje HDZ-a, pa nije ovo njihova država“ s nadnaslovom „Sad su kontra. Izborno zakonodavstvo razdvojilo Karamarka i Markić“ (Novi list, 29. 8. 2014., str. 8).

Voditelj pravnoga tima građanske inicijative „U ime obitelji“, i član Organizacijskoga odbora, odvjetnik Krešimir Planinić u telefonskom razgovoru s g. Ciglenečkim izjavio je: „Hrvatska nije država ni HDZ-a niti SDP-a, već svih nas građana – birača ove zemlje“ što je g. Ciglenečki  iskrivio i promijenio smisao, štiteći tako SDP.

U svom tekstu, g. Ciglenečki, novinar koji je u više navrata objavljivao netočne informacije o inicijativi „U ime obitelji“, naveo je netočan navod odvjetnika Krešimira Planinića: „Ne vodimo brigu o tome što misle ni SDP ni HDZ, Hrvatska nije država HDZ-a”.

Ponovnom zlouporabom medijskoga prostora nastoji se spriječiti izjašnjavanje birača o promjeni izbornoga sustava da već na sljedećim izbornima u parlament uđu sposobni, a ne podobni, zastupnici koji su odgovorni – nama biračima.

Ponavljanje ovoga modela (Novi list – Glas Istre –Tportal), odnosno objavljivanje i manipuliranje lažnim izjavama članova Organizacijskoga odbora građanske inicijative “U ime obitelji” i plasiranje neistina viđeno je i dobro poznato – i stručnoj i drugoj javnosti.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža