Novi napad Jutarnjeg: Lažno optužili konferenciju ‘Obitelj i škola: ključ odgoja za vrijednosti’ koja se održava 21. i 22.10. u Zagrebu
14. listopada 2016.

Jutarnji list je u članku objavljenom u tiskanom izdanju, dana 7. listopada 2016. na str.13.. pod naslovom “Najavili da im je državna agencija pokrovitelj skupa, a da to nitko nije potvrdio” autorice Mirele Lilek lažno optužio udrugu U ime obitelji da za Drugu međunarodnu konferenciju: Obitelj i škola ključ odgoja za vrijednosti nema pokroviteljstvo Agencije za odgoj i obrazovanje.konferncija

Druga međunarodna konferencija Obitelj i škola – ključ odgoja za vrijednosti, održava se u Zagrebu 21. i 22. listopada 2016. godine, konferencijska dvorana Kraš, Ravnice 48. Možete više pogledati OVDJE.

slika-programa

Konferencija se i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta. Agencija za odgoj i obrazovanje je jednako tako pokrovitelj Druge međunarodne konferencije Obitelj i škola – ključ odgoja za vrijednosti.

Agencija za odgoj i obrazovanje uvrstila je međunarodnu konferenciju svoj Katalog stručnih skupova na poveznici OVDJE (stranica 6.), na kojoj se svi djelatnici u odgojno-obrazovnom sustavu mogu prijaviti za sudjelovanje, najkasnije do 18. l0.2016. Uvrštavanje u Katalog stručnih skupova znači i da će za sudjelovanje na cjelovitom programu Konferencije AZOO izdati potvrdu što će se odgojno-obrazovnim djelatnicima vrednovati kao 13 sati stručnog usavršavanja. Za sudjelovanje na Konferenciji odgojno-obrazovni djelatnici mogu tražiti suglasnost za sudjelovanje od svojeg ravnatelja, koji im može osigurati i odgovarajuću zamjenu u školi ukoliko je potrebno. Sudjelovanje se može navesti kao službeni put uz mogućnost izdavanja putnog naloga od strane škole za one koji ne dolaze iz Zagreba. Kotizacija za sudjelovanje na konferenciji iznosi 300 kn, koju također, uz odobrenje ravnatelja, može subvencionirati škola.

little boy playing hopscotch outdoors

Udruga U ime obitelji dostavila je glavnom uredniku Jutarnjeg lista gospodinu Goranu Ogurliću zahtjev da objavi demantij, a tekst demantija donosimo u cijelosti:

„Naslov članka ‘Najavili da im je državna agencija pokrovitelj, a da to nitko nije potvrdio’, objavljen u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista, dana 7. listopada 2016. na str.13. je neistinit i tendenciozan. Druga međunarodna konferencija Obitelj i škola – ključ odgoja za vrijednosti, održava se u Zagrebu 21. i 22. listopada 2016. godine, konferencijska dvorana Kraš, Ravnice 48. Glavni organizator Konferencije je udruga U ime obitelji. Konferencija se i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.

Agencija za odgoj i obrazovanje je jednako tako pokrovitelj Druge međunarodne konferencije Obitelj i škola – ključ odgoja za vrijednosti. Naslov članka navodi čitatelje da misle kako udruga U ime obitelji ne posjeduje službena odobrenja za pokroviteljstva, što je objava neistinite informacije. Udruga U ime obitelji posjeduje sva službena očitovanja institucija za pokroviteljstvom, uključujući pokroviteljstvo Agencije za odgoj i obrazovanje. Nadalje, u tekstu članka navedena je još jedna neistinita informacija:, ‘taj katalog dostupan je na službenim stranicama Agencije(azoo.hr), pod poveznicom stručni skupovi. U katalogu za listopad navedeno je održavanje 46 stručnih skupova, ali među njima nema konferencije obitelj i škola.Zašto je u pozivu na konferenciju netočno navedeno da je uvrštena u katalog’.

Istina je da je Agencija za odgoj i obrazovanje uvrstila Drugu međunarodnu konferenciju Obitelj i škola – ključ odgoja za vrijednosti u svoj katalog stručnih skupova na poveznici OVDJE (stranica 6.), na kojoj se svi djelatnici u odgojno-obrazovnom sustavu mogu prijaviti za sudjelovanje. Katalog stručnih skupova na navedenoj poveznici sveobuhvatniji je i detaljniji od kataloga na stranici azoo.hr, tako da informacija navedena u članku da je „netočno navedeno da je uvrštena u katalog“ nije istina.

Na stranici azoo.hr nalaze se samo obavijesti o stručnim skupovima (reklamnog karaktera), dok na poveznici http://ettaedu.azoo.hr/ svi zainteresirani odgojno-obrazovni djelatnici mogu pronaći detaljnije informacije i registrirati svoju prijavu za sudjelovanje. Na poveznici http://ettaedu.azoo.hr/ nalazi se više od 120 prijavljenih stručnih skupova za listopad, dok je na stranicama azoo.hr broj skupova puno manji (samo obavijesnog/reklamnog karaktera). Od Agencije za odgoj i obrazovanje dobili smo informacije da su se preko poveznice http://ettaedu.azoo.hr/, prijavili u samo nekoliko dana deseci odgojnoobrazovnih djelatnika – tako da poveznica, očito, funkcionira.“

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža