U ime obitelji

(FOTO) Dojmovi s konferencije ‘Obitelj i škola: ključ odgoja za vrijednosti’ – Izvrsno organizirana tematski i zastupljenošću stručnjaka

Vrlo uspješna i izuzetno dobro posjećena međunarodna konferencija “Obitelj i škola: ključ odgoja za vrijednosti”, koja se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje, u organizaciji udruge “U ime obitelji” održala u Zagrebu.

Konferencija je donijela mnoge zanimljive teme koje su bile namijenjene roditeljima, učiteljima, odgojiteljima i svima koji su na bilo koji način povezani s odgojem djece.

U ime obitelji: Odgoj djece nam je važan – odvojimo vrijeme za odličnu konferenciju

“Ova konferencija mi je važna jer me educira i što sve educira na dobro te nam pokazuje koliko su nam važne vrednote u životu. Predavači su bili fantastični, čak je i za neke bilo premalo vremena, volio bih ih čuti još jednom. Organizacija me oduševila, ljudi i volonteri”, rekao je Krešimir Planinić, član Upravnog odbora udruge U ime obitelji.

“Konferencija je trajala dan i pol uz pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje. Došli su nam stručnjaci, učitelji, profesori, roditelji iz cijele Hrvatske. Ineteres publike je pokazao koliko još ima toga što trebamo učiti, diskutirati i pronalaziti još bolja rješenja koji su u interesu što boljeg obrazovanja naše djece, a ona su nam najvažnija”, naglasila je Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji.

 

“Ova konferencija je itekako važna i jako je dobro da se na ovakav način izmjenjuju iskustva jer greške su jako skupe. U ovom trenutku svatko može vidjeti gdje je kao roditelj, kao član neke organizacije ili društva, pa prema tome može tako i djelovati. Što nas više ima i što više razmjenjujemo iskustva, mislim da je to na dobrobit sviju nas, ne samo djece, nego i svih onih koji su uključeni u odgoj i obrazovanje djece”, naglasio je Damir Domišljanović, predavač konferencije.

“Mislim da je ova konferencija izvrsno organizirana tematski i zastupljenošću stručnjaka koji su sa različitih stajališta opisala važnost roditelja u odgoju i obrazovanju svoje djece i ulogu društva u tom istom odgoju i obrazovanju gdje se daje naglasak na ravnoteži učenja znanja, emocija i duhovnog razvoja djece. Duhovni razvoj je važan za svaku osobu, neovisno jesu li vjernici ili nisu, ova konferencija je potaknula da više o tome razmišljamo te da se kao stručnjaci umrežimo”, naglasila je dr. sc. Jasminka Buljan Culej, predavačica na konferenciji.

“Dojmila me se intedisciplinarnost ove konferencije, izbor predavača, kvaliteta predavanja i dubina koja bi trebala biti odgoja – što nedostaje u Hrvatskoj”, rekla je pedagoginja Slavica Schreng.

“Konferencija privlači zbog vrlo velikog spektra tema gdje svatko može naći ono što ga tišti te trag kako može rješavati konkretne probleme”, rekao je predavač konferencije prof. Đuro Tikvica.

“Konferencija je bila jako dobro stručno organizirana, imali smo mnogo kompetentnih predavača. Konferencija je progovorila o mnogim temama o kojima nemamo mnogo prilike čuti u javnom prostoru, poput homeschoolinga, jednospolnih škola. Čuli smo zanimljiva predavanja o utjecaju likovnog i glazbenog odgoja na učenje što je zaista bitno jer je danas, čini mi se, tendencija da u obrazovanje mora biti nešto protržišno, a zanemaruje se proces odgoja kroz glazbeni i likovni odgoj, što smatram vrlo važnim”, naglasio je Ivo Džeba, jedan od organizatora konferencije.

“Bilo mi je prekrasno koliko svi dali od sebe kako bi ovo konferencija funkcionirala, svi su bili cijelim srcem uključeni”, rekla nam je volonterka Ana.

“Ova konferencija je važna jer pruža ona znanja koja mogu pomoći svima da prošire svoje vidike”, rekla je volonterka konferencije Katarina.

> Louise Kirk: Kada roditelji sudjeluju u spolnom odgoju svoje djece smanuju se rizična ponašanja svih vrsta

> Luca Volonte: Obitelj je statistički najbolji način da dugo živimo

> Prvi dan međunarodne konferencije U ime obitelji otvorio teme uključenosti roditelja u obrazovni sustav, reformu školstva i utjecaj medija na društvo

Počela druga međunarodna konferencija udruge U ime obitelji: Prve rasprave o obrazovanju u Hrvatskoj, kod kuće i u jednospolnim školama

Izvor: narod.hr

Foto: uimeobitelji.net