U ime obitelji

Njemačka: paljenje automobila i prijetnje smrću zagovornicima braka kao zajednice žene i muškarca

Njemačka: paljenje automobila i prijetnje smrću zagovornicima braka kao zajednice žene i muškarca

U Njemačkoj se u novije vrijeme gomilaju ideološki motivirani napadi protiv javnih osoba koje se jasno zauzimaju za brak između muškarca i žene, izjašnjavaju protiv rodne ideologije i bore protiv seksualizacije djece, odnosno za prava roditelja da odgajaju vlastitu djecu.

Beatrix-von-Storch

U noći sa 25. na 26. listopada 2015. godine zapaljen je auto Beatrix von Storch, zastupnice u Europskom parlamentu, aktivistice i organizatorice brojnih prosvjeda protiv uvođenja rodne ideologije u škole i seksualizacije djece. Taj napad su najvjerojatnije počinili ekstremni ljevičari.

U noći sa 31. listopada na 1. studeni 2015. godine izvršen je palilački pohod na tvrtku obitelji Beverfoerde. Hedwig von Beverfoerde poznata je zagovornica prava roditelja na odgoj svoje djece i protivnica uvođenja ideološkog spolnog odgoja, seksualizacije djece i rodne ideologije. Jedno manje transportno vozilo i obližnja prostorija su potpuno izgorjeli. Lijeva radikalna platforma Indymedia objavila je iste večeri anonimna pisma da se napad odnosio na organizaciju „Demo für Alle“ (“Demonstracija za sve”), Hedwigu von Beverfoerde i da očekuju još takvih napada na istu tvrtku. Organizacija „Demo für Alle“ i partnerske udruge održale su niz prosvjeda u Njemačkoj protiv seksualizacije djece i nametanja rodne ideologije u 2014. i 2015., od kojih je posljednja bila 11. 10. 2015.

Hedwig-von-Beverfoerde-300x225

U utorak 3.11.2015. poznati blogger Josef Bordat stao je na stranu gospođe von Beverfoerde (organizacija „Demo za sve“) i odmah nakon toga primio anonimni e-mail sljedećeg sadržaja: „Ne živciraj, ti katolička konzervativna budalo jer će inače drugi puta gorjeti kod tebe. Znamo gdje stanuješ.“ Josef Bordat je nakon toga na neko vrijeme prestao s objavljivanjem na svom blogu da bi zaštitio svoju obitelj.

Josef-Bordat-206x300

Svi su se ovi napadi odigrali u istom vremenskom razdoblju u kojem se u kazalištu prikazivala predstava pod nazivom „Strah“ režisera Falka Richtera. Predstava se počela prikazivati 25. listopada 2015. na Lehniner trgu u Berlinu. U predstavi nastupaju glumci koji, između ostaloga, upravo glume Gabrijelu Kuby, Beatrix von Storch, Brigit Kelle i Hedwig von Beverfoerde držeći fotografije inih ispred svojih lica, koje su predstavljene kao osobe pune govora mržnje u liku nacističkih zombijia. Na pozadini tih fotografija stoji: „Zombijima bi trebalo pucati ravno usred lica, tek tada bi zaista bili mrtvi.“

Ovakav nasilnički govor i poticanje na mržnju završava i stvarnim nasiljem – kao što pokazuju primjeri palilačkih napada na dvije žene – von Storch i von Beverfoerde.