Nezavisni hrvatski sindikati ZA referendum
20. rujna 2014.

Nezavisni hrvatski sindikati na čelu s predsjednikom Krešimirom Severom poduprli su inicijativu “U ime obitelji” za provođenje referenduma o promjeni izbornog sustava kojom bi se građani nakon više od 20 godina mogli izjasniti žele li promjenu načina izbora zastupnika koji ih predstavljaju u Hrvatskom saboru. Svoju potporu objašnjavaju željom za demokratizacijom i unaprjeđenjem života u Hrvatskoj, a promjena načina izbora zastupnika u Hrvatski sabor pravi je način za postizanje tih ciljeva.

“Kako se ne radi o inicijativi jedne ili više političkih stranaka i opcija, već o građanskoj inicijativi bez stranačkog i svjetonazorskog opredjeljenja, koja podjednako „dira“ sve političke stranke, a kako je promjena izbornoga sustava, odnosno načina izbora zastupnika u Hrvatski sabor, među kojima i mogućnost da građani za svoje zastupnike u Hrvatski sabor biraju osobe imenom i prezimenom, bila i dio sadržaja promišljanja promjena gospodarskog i društvenog života u Republici Hrvatskoj za boljitak svih građana, a što su prije nekoliko godina zajedno s neovisnim stručnjacima pripremali i predstavnici hrvatskih sindikalnih središnjica, među kojima i Nezavisnih hrvatskih sindikata, to nam je lakše bilo poduprijeti i ovu građansku inicijativu”, ističu iz Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža