U ime obitelji

Nerođeno dijete: pogledajte dokumentarni film koji će vas oduševiti!

Nerođeno dijete: pogledajte dokumentarni film koji će vas oduševiti!

Nagrađivani dokumentarni film “Vaš život prije rođenja” prikazuje kako se razvija i raste nerođeno dijete. Pred očima gledatelja odvija se čudesna priča razvoja svakog od nas. Upoznajemo tjedan za tjednom nerođeno dijete čiji život započinje spajanjem dvije stanice – jedne majčine i jedne očeve.

Intrauterini razvoj – priprema za život nakon rođenja

“Dobro došli u nevjerojatan svijet unutar maternice u kojem svaka malena beba raste i priprema se za život nakon rođenja. To je također mjesto gdje počinje veza između majke i djeteta. I gdje se djelomično uspostavlja cjeloživotno zdravlje svakog mališana.”,kaže se na početku filma.

Nerođeno dijete prate snimke od 4,5 do 20 tjedana

Pomoću video snimki pratite kako nerođeno dijete raste u tijelu svoje mame od 4,5 do 20 tjedana. Snimke su napravljene pomoću embrioskopije, kamerom veličine vrha kemijske olovke. Kvaliteta video zapisa je vrlo visoka. Nakon 20.tjedna, djetetov razvoj pratimo pomoću ultrazvuka.

Dokumentarni film nas podsjeća na to da život svakog čovjeka počinje začećem, spajanjem jajne stanice majke i očevog spermija. U prvih 8 tjedana formirani su svi djetetovi organi. Nakon toga nerođeno dijete sazrijeva i razvija funkcije već formiranih organa. Neki organi “profunkcioniraju” tek nakon poroda – poput pluća. U filmu se može vidjeti i kako kuca srce embrija. Srce je svjetlocrvene boje, vidljivo kroz još prozirnu kožu.

Dr. Markić:”Nerođeno dijete u ovom najranjivijem dijelu života štiti tijelo i ljubav njegove/njezine majke”

“Naš je naraštaj povlašten. Zahvaljujući fotografijama, snimkama, ultrazvuku – možemo “gledati” kako smo rasli u utrobi svoje majke. Ove snimke oduzimaju dah. Ovako je svatko od nas došao na svijet. Glavna zaštita svakog čovjeka u ovom najranjivijem dijelu njegova ili njezina života je njegova majka. Njezino tijelo i njezina ljubav. Trebamo činiti sve u našoj moći da ih štitimo oboje – i majku i njezino dijete”, film je komentirala Željka Markić, dr. medicine, izvršna direkotrica Udruge u ime obitelj koja koordinira Hod za život, obitelj i Hrvatsku.

U dokumentarnom filmu se kaže kako je nerođeno dijete, odnosno njegov razvoj “proces kojim jednostanična ljudska zigota postaje odrasla osoba od 100 trilijuna stanica – možda je najznačajniji fenomen u cijeloj prirodi. ”

Prema američkom Centru za praćenje bolesti u SAD-u se oko 92% pobačaja izvrši do 13. tjedna trudnoće.

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com