U ime obitelji

Neradni blagdani: Konzum i Kaufland na Badnjak rade skraćeno, a za Božić i Štefanje su zatvoreni

Neradni blagdani: Konzum i Kaufland na Badnjak rade skraćeno, a za Božić i Štefanje su zatvoreni

Od ove godine još je više trgovina koje zatvaraju svoje blagajne za Božićne dane i time omogućuju svojim djelatnicima odmor u krugu svojih najbližih.

Trgovački lanac Kaufland najavio je da trgovine neće raditi na Božić i Svetog Stjepana, dok će na Badnjak raditi skraćeno.

Na Badnjak će većina poslovnica Kauflanda raditi najduže do 16 sati, a na Staru godinu 31. prosinca će većina poslovnica raditi najdulje do 18 sati, navodi se u priopćenju Kauflanda.

I iz Konzuma su prošli tjedan izvijestili da njihove trgovine neće raditi na Božić kao ni na Svetog Stjepana, dok će za Badnjak raditi skraćeno.

Na Badnjak, 24. prosinca, Super Konzumi će raditi do 17 sati, a Maxi Konzumi i Konzumove prodavaonice u susjedstvu do 17 sati ili kraće.

Rad nedjeljom: Koje mjere U ime obitelji predlaže Hrvatskom saboru?

Podsjetimo, uduga U ime obitelji je Hrvatskom saboru još prošle godine podnijela Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu čime bi se omogućilo zaposlenima u trgovinama da sami odlučuju žele li, ili ne žele raditi nedjeljom i blagdanom te, ukoliko žele, da za taj rad dobivaju minimalno 50 posto veću naknadu.

U ime obitelji pozvala HDZ i SDP da zakonski zaštite neradnu nedjelju i blagdane

Izvor: narod.hr/hina

Foto: Getty images