NAJAVA HODA ZA ŽIVOT: “Pravo na život je temeljno ljudsko pravo, preduvjet svih drugih prava – za rođenog i nerođenog čovjeka”
10. svibnja 2017.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku je miroljubivi hod građana u znak potpore nerođenoj djeci, njihovim majkama, očevima i obiteljima.  Ove će se godine održati u Zagrebu i u Splitu, u subotu,  20.5.2017. U Zagrebu će se građani okupiti u 10 sati na Trgu Dr. Franje Tuđmana te hodati Ilicom do Trga bana Jelačića, a u Splitu će se u 10 sati okupiti pred crkvom  Gospe od zdravlja te Marmontovom hodati do Rive.

Na trgu Dr. Franje Tuđmana okupit ćemo se u subotu, 20.5. u 10 sati  u znak potpore svakome nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci i ocu te svakoj obitelji. Cilj Hoda za život  je skretanje  pozornosti na zaštitu života od začeća te zaštitu prava na život svakog čovjeka – rođenog i nerođenog. Pravo na život je temeljno ljudsko pravo i preduvjet je za  svako drugo ljudsko pravo“, izjavila je Hajdi Begović, koordinatorica Hoda za život u Zagrebu.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku je miroljubivi hod građana u znak potpore nerođenoj djeci, njihovim majkama, očevima i obiteljima.  Ove se godine održava u subotu,  20.5.2017, u gradu Zagreb i Splitu. U Zagrebu će građani okupiti u 10 sati na Trgu Dr. Franje Tuđmana te hodati Ilicom do Trga bana Jelačića, a u Splitu će se u 10hokupuiti pred crkvom  Gospe od zdravlja te Marmontovom hodati do Rive, pojasnila je Marijeta Ščekić.

„Potičemo sve građane koji su izvan gradova Zagreba i Splita da nam se priključe na Hodu za život organizirajući autobuse i osobnim automobilima. Iskrcavanje autobusa će biti u Reljkovićevoj ulici, a parkiralište za autobuse će biti u Voćarskoj ulici, a detaljne informacije možete pronaći na našoj web i Facebook stranici.“, rekla je Ivana Pernar, koja je ujedno i kontakt osoba za dolazak autobusa i osobnih vozila izvan grada Zagreba.

“Ovim putem želimo još jednom naglasiti da ovom inicijativom želimo napraviti ono što je i Ustavni sud RH naglasio kao važno – osigurati da sve žene i svi građani dobiju točne i znanstvene informacije o tome da život svakog čovjeka započinje začećem, spajanjem jajne stanice majke i spermija oca. Da djetetovo srce kuca već 18-ti dan nakon začeća, a da se nerođenom djetetu starom samo mjesec i pol dana mogu očitati moždani valovi.

Veliki naglasak stavljamo na to da se svakome da pristup na istinite informacije. To je ono što želimo ovom inicijativom postići – osigurati da svi imaju točnu informaciju da život čovjeka započinje začećem”, objasnila je Kristina Bakula.

Na pitanje novinara o mogućim incidentima tijekom Hoda za život Kristina Bakula je odgovorila: “Ne znamo tko bi napravio incident protiv života, obitelji i naše predivne domovine Hrvatske. Vjerujemo da su svi građani za Domovinu, obitelj i svakoga čovjeka”. Na pitanje novinara o tome da se Hod za život ove godine događa dan prije lokalnih izbora, na dan predizborne šutne, Hajdi Begović je poručila:”Hod za život nije stvar politike već pitanje ljudskoga života, njegove vrijednosti i zaštite. Mi pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže i da pokažu da im je stalo do života, do majki i do obitelji u Hrvatskoj”.

 

Izvor: www.hodzazivot.hr
Foto: www.hodzazivot.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža