Mrsić (SDP) onemogućio U ime obitelji sudjelovanje u raspravi o položaju radnika u Hrvatskoj
27. travnja 2017.

U srijedu, 26. 4., održana je tematska sjednica saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo na temu statusa radnika u Hrvatskoj. Predsjednik Odbora, Mirando Mrsić (SDP), nije dopustio predstavniku U ime obitelji da sudjeluje u raspravi, iako su u službenom pozivu svi sudionici bili pozvani upravo u svrhu rasprave: “Na sjednicu su pozvani svi relevantni predstavnici poslodavaca, sindikata, ministarstva, zavoda, instituta, ureda, komora, i dr., kako bi se navedena tema što kvalitetnije raspravila”.

Rasprava saborskog Odbora za rad o prijedlogu U ime obitelji o zaštiti radnika koji rade nedjeljom

poziv.14.

Ovaj potez Mrsića izgleda kao pokušaj cenzure U ime obitelji s obzirom da je uobičajena praksa da prilikom održavanja tematskih sjednica saborskih odbora u raspravi mogu sudjelovati svi prisutni – zastupnici, predstavnici akademskih institucija, organizacija civilnog društva, i dr. Čak je i Odbor za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo 4. travnja 2017. održao tematsku sjednicu o aktivnim mjerama zapošljavanja mladih, kojoj je predsjedao Mrsić, na kojoj su svi prisutni mogli raspravljati. Samo 3 tjedna poslije, Mrsić to nije dopustio, i to nakon što je svoje sudjelovanje prijavila U ime obitelji, iako je rasprava inicijalno, prema službenom pozivu, bila predviđena.

Sever o promjenama Zakona o radu: Nužan je potpuni zaokret u sustavu rada

(VIDEO) Udruga U ime obitelji predala Saboru prijedlog izmjena Zakona o radu o neradnoj nedjelji: Evo što žele omogućiti!

Nakon što je Odbor zaprimio prijavu U ime obitelji za sudjelovanje na tematskoj sjedinici, tajnica Odbora je odgovorila da “na sjednici nije predviđena rasprava”. Predstavnik U ime obitelji, g. Luka Mlinarić, dva se puta javljao da održi kratki intervent o zakonskom prijedlogu ispravne regulacije rada nedjeljom, koji je Saboru podnijela U ime obitelji, i o potrebi poboljšanja statusa diskriminiranih skupina radnika: žena koje žele imati djecu, trudnica, majki s malom djecom, obitelji s više djece, i mladih, no predsjednik Odbora, Mirando Mrsić (SDP), nije mu dao riječ.

Izvor: narod.hr

Foto: fah

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža