U ime obitelji

Možemo u pozadini prosvjeda protiv Hoda za život u Sisku: Uz 20-ak sudionika bio i Glavašević

Možemo u pozadini prosvjeda protiv Hoda za život u Sisku: Uz 20-ak sudionika bio i Glavašević

Dvadesetak aktivista u čijoj pozadini stoji politička platforma Možemo i ove su godine u Sisku organizirali prosvjed pod nazivom “Slavlje slobode”. Skup, na koji je većina sudionika došla izvana, organiziran je povodom drugog po redu Hoda za život kojim su građani Siska u miroljubivom i raspjevanom raspoloženju izrazili javnu podršku nerođenima.

Nekolicina aktivista okupila se na trgu bana Jelačića gdje je za vrijeme povorke Hoda za život iznosila tzv. stajališta o “reproduktivnim pravima žene”.

Tvrdeći da Hod za život želi “normalizirati radikalnu i klerikalnu desnicu” te da napada “LGBTQI zajednicu”, prosvjednici su uz zvižduke dizali različite transparente za promociju pobačaja na zahtjev.

Zastupnik koji je u Sabor ušao na listi koalicije tzv. “zeleno-lijevog” bloka, tj. stranke Možemo i partnera, bivši SDP-ovac Bojan Glavašević, na svom Twitter profilu podržao je prosvjed.

“Sisački “Hod za Gilead”, napunjen autobusima bez voznog reda, utopljen u zvuku pjesme, bubnjeva i zvižduka i – zdravog razuma građanki i građana Siska. Samo pozitiva” – napisao je Glavašević.

Podsjetimo, i prošle su godine lijevi ekstremisti organizirali prosvjed kao namjernu protutežu Hodu za život u Sisku. Ivana Brajdić jedna je od organizatorica prošlogodišnjeg “Hoda za slobodu”. Uz SDP-ovu gradonačelnicu Kristinu Ikić-Baniček, Brajdić, koja je inače iz političke platforme Možemo, podržala je ljevičarsko jednoumlje.

>(FOTO, VIDEO) Prosvjed protiv Hoda vodila SDP-ova gradonačelnica, više zagovaratelja pobačaja iz Rijeke nego iz Siska

“Ultrakonzervativci su opasni za sve skupine u društvu”, kazala je tada za radnickaprava.org. Prosvjed je organizirala uz potporu Platforme za reproduktivnu pravdu. Priznaje da je u Sisak povukla sudionike inicijative Građanke i građani Rijeke. “Oni su pomogli s inputima, savjetima i smjernicama kako da organiziramo Hod za slobodu”, dodala je.

Izvor: narod.hr/radnickaprava.org