U ime obitelji

Macron šokirao izjavom: Afrika ima civilizacijski problem jer ima previše djece!

Macron šokirao izjavom: Afrika ima civilizacijski problem jer ima previše djece!

Francuski predsjednik Emmanuel Macron, šokirao je svoje lijevo-liberalne pristaše izjavom da Africi ne treba još financijske pomoći, te da su afrički problemi „civilizacijske, a ne financijske prirode“.

Macron, koji je miljenik medija i u SAD-u gdje su ga gotovo unisono pozicionirali kao suprotnost konzervativnoj administraciji Donalda Trumpa, izazvao je ljutitu reakciju tih istih medija zbog komentara koji je dao na skupu G20 u Hamburgu.

Upitan od novinara iz Obale Bjelokosti koliko članova G20 je voljno poduprijeti novi Marshallov plan za Afriku – referencirajući se na obnovu Europe nakon II. svjetskog rata – Macron je dao šokantan odgovor.

„Maršalov plan je bio rekonstrukcijski plan za obnovu. Problemi Afrike su drugačiji…civilizacijski“, rekao je Macron. „Što su problemi? Propale države, kompleksna demokratska tranzicija i ekstremno teška demografska tranzicija“.

Macron je bio potpuno direktan kada je  objasnio što misli pod izrazom ‘ekstremno teška demografska tranzicija’ i otvoreno rekao da misli na zemlje „koje imaju sedmero ili osmero djece po ženi“.

„Trošenje milijardi dolara ne bi stabiliziralo situaciju”, zaključio je dodajući kako su veliki problemi u Africi također krijumčarenje drogom, oružjem i ljudima, i islamski terorizam, te da problemi Afrike ne leže samo u siromaštvu.

Slučajno ili ne, francuski predsjednik je otkrio ono o čemu se često govori: imati djecu danas je veliki problem i čak pitanje civiliziranosti neke zemlje ili regije, koliko god to proturječno zvučalo. Ta neproglašena i opće prihvaćena dogma na Zapadu, kao i cjelokupna društvena klima utjecala je da je Europa, sa ljudima kao Macron na čelu, uspjela doći do točke kada počinje odumirati zbog nedostatka djece. No, gle čuda: upravo mladim ljudima iz Afrike i drugih dijelova svijeta ta ista Europa pokušava popraviti svoju negativnu demografsku strukturu.

Izvor: narod.hr/breitbart.com

Foto: fah