Liječniku zabranjen rad nakon što je izrekao da je fetus čovjek i da život počinje začećem
29. rujna 2019.

Južnoafrički liječnik suočen je s optužbama za neprofesionalno ponašanje nakon što je ženi rekao znanstvene činjenice o nerođenoj djeci.

Jacques de Vos pred klijenticom izrekao je činjenicu da je “fetus čovjek”, a pobačaj ubojstvo. Zbog svog stava zabranjeno mu je bavljenje medicinom, prenosi Life site news.

De Vos se zbog izjave suočio s četiri optužbe za neprofesionalno ponašanje. Prema izvješću Vijeća zdravstvenih profesija Južne Afrike, de Vos je “narušio” pacijentovu autonomiju svojim iskazivanjem stavova.

Ljudski život počinje začećem

Ravnatelj instituta za obrazovanje i istraživanje, dr. Anthony McCarthy, naglasio je da su optužbe i hajka na liječnika “utemeljene na ideologiji, a ne na znanstvenim činjenicama”.

Dr. McCarthy je rekao: “Sa znanstvenog stajališta, pitanje kada počinje novi ljudski život je nesporno. Ljudski život počinje oplodnjom… Taj novi život je očito i vrlo mlad i vrlo mali, ali nije ništa manje ljudski .”

“S znanstvenog i medicinskog stajališta, činjenice koje je iznio Jacques de Vos nesumnjivo su istinite.”, zaključio McCarthy.

Tijekom cijele godine, McCarthy izvještava o brojnim napadima protiv osoba koje se zalažu za zaštitu života i upozorava na cenzuru s kojom se susreću u medijima.

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com

Foto: GettyImages (Fotomontaža: Narod.hr)

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža