LGBT aktivizam: Kako će se EU brinuti o pravima radnica, kad u dokumentu ne smiju spominjati žene?
7. travnja 2022.

Europski parlament odlučio je u ponedjeljak zaobići plenarnu raspravu o osjetljivom izvješću u kojem se traži da se u direktivi Europske unije riječ “spol” zamijeni riječju “rod”. Ovo skandalozno zaobilaženje plenarne rasprave samo je jedan u nizu nasilnih ataka EU-ovih birokrata na volju većine europskih građana i agresivno nametanje LGBT-ove propagande mimo nacionalnih zakonodavstava.

Ravnopravnost na tržištu rada

Izvješće je prvotno pripremano s namjerom postizanja ravnopravnosti između muškaraca i žena. Pripremljeno je na traženje Europske komisije da se sastavi direktiva za rješavanje problema nejednakih plaća muškaraca i žena za isti posao. Predloženo je da se problem nejednakih plaća, među ostalim, rješava i provedbom mjera transparentnosti plaća. Odbor za prava žena i rodnu ravnopravnost i Odbor za zapošljavanje i socijalna pitanja su 17. ožujka 2022. usvojili izvješće pod nazivom „Jačanje primjene načela jednake plaće za jednak rad ili rad jednake vrijednosti muškaraca i žena“.

> Europska komisija zabranjuje izraz ‘Božić’, kršćanska imena, oslovljavanje ‘dame i gospodo’…

> EK se opravdava: Dokument o zabrani pojma “Božić” je “loše promišljen”

Prema zakonodavnoj proceduri, nakon glasovanja u Odboru izvješće se može podnijeti na plenarnoj sjednici ili Europski parlament može izravno ući u međuinstitucionalne pregovore s drugim zakonodavnim tijelima EU-a, bez glasanja svih 705 zastupnika u Europskom parlamentu. Potonju opciju u ponedjeljak je odabrao Europski parlament.

Problematično izvješće

Ovo izvješće je vrlo problematično po svom sadržaju i trebalo je biti predmet otvorene i demokratske rasprave. U ovom se izvješću riječ “spol” sustavno zamjenjuje riječju “rod”. Spominjanje “žena” ili “muškaraca” zamjenjuje se frazom “radnici različitog roda”.

Potpredsjednica Udruge katoličkih obitelji u Europi (FAFCE), Angelika Weichsel Mitterrutzner, istaknula je: „Ako je cilj ove direktive borba protiv jaza u plaćama između muškaraca i žena, kako će se provoditi ta mjere ako se ne spominju žene?”

Predsjednik FAFCE-a, Vincenzo Bassi, napominje da bi “tekst, kako ga je izmijenio Europski parlament, promijenio direktivu od zakonodavnog akta usmjerenog na zaštitu žena na temelju zakona EU-a o spolnoj diskriminaciji, na nejasnu osudu diskriminacije u pogledu plaća za različite osnove. Pravo pitanje o kojem se ovdje radi, nije samo ideološko ili formalno: rizik je umanjiti zaštitu žena na tržištu rada, osobito ako su majke. S predloženim izmjenama, diskriminacija žena više neće biti predmet ovog zakona.”

Direktiva je pravni akt EU-a s izravnim pravnim učincima unutar nacionalnog zakonodavstva. To bi stvorilo presedan u pravu EU-a s upotrebom riječi “rod” umjesto “spol”.

FAFCE poziva sve donositelje odluka u EU-u – Europsku komisiju, Europski parlament i Vijeće EU-a – da izbjegavaju direktivu koja bi potkopala i zanemarila zaštitu žena od diskriminacije u plaćanju.

Nastoje izbrisati kršćanske korijene

Ovo je samo nastavak sustavnog implementiranja LGBT-ove propagande u dokumente Europske unije na način da se zaobiđe demokratska procedura i da se ništa ne pita zemlje članice.

Najviše pažnje javnosti privukao je prošlogodišnji slučaj kad su birokrati Europske unije u listopadu objavili još jedan dokument u kojem nastoje izbrisati kršćanske korijene Europe, te promoviraju LGBTQ+ ideologiju.

Riječ je bila o vodiču za internu komunikaciju, dokumentu od 30 stranica, u kojem se službenicima Unije opetovano sugeriralo da se ne koriste kršćanskim pojmovima kao što su primjerice “božićno vrijeme”, te da se publici ne obraćaju s “dame i gospodo” nego rodno neutralno.

Nakon velikih kritika u javnosti ovaj dokument nije odbačen, kako bi se moglo pomisliti, nego je samo povučen na – daljnju doradu.

Dokument s ovim pravilima o jeziku izazvao je kritike diljem Europe, a povjerenica za ravnopravnost Helena Dalli, inače s Malte, koja ga je predstavila, ismijana je.
Europska komisija optužena je za pokušaj otkazivanja Božića i pokretanje napada na “zdrav razum”.

Vodič na 30 stranica govori o tome kako se koristiti rodno neutralnijim, LGBTQ+ jezikom, te objašnjava zaposlenicima Europske unije kako izbjeći spominjanje kršćanskih pojmova i Božića.

Interni dokument preuzeo je i objavio talijanski tabloid il Giornale. Dokument su na društvenim mrežama burno komentirali obični građani, te su na njega reagirali visoki dužnosnici u Vatikanu, krajnje desni političari i bivši povjerenik EU-a.

“Izražena je zabrinutost u vezi s nekim primjerima navedenim u Smjernicama” napisala je malteška povjerenica na Twitteru. “Razmatramo ove nedoumice s ciljem da ih riješimo u ažuriranoj verziji smjernica.”

Dio plana Ursule von der Leyen

Dokument je dio plana koji zagovara predsjednica Komisije Ursula von der Leyen za provedbu “Unije jednakosti” i osiguravanje da “svatko bude cijenjen i priznat u svim našim dokumentima bez obzira na njihov spol, rasno ili etničko podrijetlo, vjeru ili uvjerenje, invaliditet, dob ili seksualnu orijentaciju.”

U dokumentu se dužnosnike moli da se “nikada ne obraćaju publici s ‘dame i gospodo’, već da se koriste izrazima kao što su ‘Dragi kolege’”. Također je pozvao djelatnike Komisije da se suzdrže od korištenja izrazom “gospođica ili gospođa”, osim ako to izričito preferira osoba kojoj se obraća, a umjesto toga upotrijebite “univerzalno”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža