U ime obitelji

Krešimir Planinić: LGBT aktivisti i ministar Arsen Bauk ignoriraju dobrobit djece i volju hrvatskih birača

Krešimir Planinić: LGBT aktivisti i ministar Arsen Bauk ignoriraju dobrobit djece i volju hrvatskih birača

“Apsolutno je time izigrana institucija braka. Ustavno načelo koje proklamira da se štiti brak kao zajednica žene i muškarca i da bi dijete trebalo rasti u takvoj najboljoj sredini, što je i pokazalo dosada kroz povijest, izigrana je time faktički posvajanjem od strane lezbijske partnerice”, istaknuo je za naš portal pravni savjetnik GI U ime obitelji odvjetnik Krešimir Planinić komentirajući vijest da je ovih dana dodijeljena prva partnerska skrb dvjema ženama.

Identitet žena i djeteta ostaje nepoznat javnosti, a one su prve koje su godinu dana nakon ostvarivanja prava o životnom partnerstvu osoba istog spola ostvarile i pravo zajedničkog skrbništva nad djecom.

“Moramo naglasiti da ovdje, iako su zakonopisci i predlagatelji zakona govorili da se neće događati posvajanje djeteta, u ovom slučaju, vidimo kako je istospolni par, tj.  majčina partnerica dobila skrbništvo nad djetetom”, rekao je dodavši: “Time se i šalje poruka koja usmjerava na to da želja LGBT zajednice o potpunom posvajanju djece dolazi u život i našu svakodnevicu za što sigurno nisu građani Republike Hrvatske glasali na referendumu o braku”.

Općinski sud u Sesvetama u petak je dodijelio skrb nad djetetom životnoj partnerici djetetove biološke majke. Prvi je to slučaj partnerskog skrbništva u Hrvatskoj nakon što je nešto više od godinu dana donesen Zakon o životnom part
nerstvu osoba istog spola.

Izvor: narod.hr