Krešimir Planinić: LGBT aktivisti i ministar Arsen Bauk ignoriraju dobrobit djece i volju hrvatskih birača
28. srpnja 2015.

“Apsolutno je time izigrana institucija braka. Ustavno načelo koje proklamira da se štiti brak kao zajednica žene i muškarca i da bi dijete trebalo rasti u takvoj najboljoj sredini, što je i pokazalo dosada kroz povijest, izigrana je time faktički posvajanjem od strane lezbijske partnerice”, istaknuo je za naš portal pravni savjetnik GI U ime obitelji odvjetnik Krešimir Planinić komentirajući vijest da je ovih dana dodijeljena prva partnerska skrb dvjema ženama.

Identitet žena i djeteta ostaje nepoznat javnosti, a one su prve koje su godinu dana nakon ostvarivanja prava o životnom partnerstvu osoba istog spola ostvarile i pravo zajedničkog skrbništva nad djecom.

“Moramo naglasiti da ovdje, iako su zakonopisci i predlagatelji zakona govorili da se neće događati posvajanje djeteta, u ovom slučaju, vidimo kako je istospolni par, tj.  majčina partnerica dobila skrbništvo nad djetetom”, rekao je dodavši: “Time se i šalje poruka koja usmjerava na to da želja LGBT zajednice o potpunom posvajanju djece dolazi u život i našu svakodnevicu za što sigurno nisu građani Republike Hrvatske glasali na referendumu o braku”.

Općinski sud u Sesvetama u petak je dodijelio skrb nad djetetom životnoj partnerici djetetove biološke majke. Prvi je to slučaj partnerskog skrbništva u Hrvatskoj nakon što je nešto više od godinu dana donesen Zakon o životnom part
nerstvu osoba istog spola.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža