Krajnje militantna ljevičarska skupina Jane’s Revenge preuzela odgovornost za napade na pro-life organizacije
26. srpnja 2022.

Sve otkako je u svibnju u javnost procurila informacija da će američki Vrhovni sud donijeti odluku koja omogućuje da svaka pojedina savezna država na svome teritoriju odlučuje o zaštiti nerođenog djeteta, Sjedinjene Američke Države je zahvatio val ljevičarskog nasilja, kojeg su mediji nazvali “ljeto bijesa”.

Valovi demonstracija

Valovi demonstracija otišli su mnogo dalje od jednostavnog navlačenja šešira “Sluškinjine priče” i okupljanja oko Vrhovnog suda. Nasilje, razaranje i uznemiravanje imalo je za cilj zastrašivanje kršćana i konzervativaca koji su protiv pobačaja. Breitbart piše o ključnim igračima i organizacijama koje zastupaju pobačaj, a koje su dio međusobno povezanog sustava.

> Opasan presedan u Americi: Kome odgovara curenje informacija o ukidanju zaštite pobačaja?

> Gradonačelnica Chicaga poziva ‘na oružje’ ako Vrhovni sud ukine ustavnu zaštitu pobačaja

> Vikend horor u SAD-u: Bijesni pobornici pobačaja napadali crkve, centre za život…

> SAD: Nakon curenja informacija s Vrhovnog suda napadnuto više od 20 centara za pomoć trudnicama i nerođenoj djeci

Kako smo pisali, Vrhovni sud SAD-a je u lipnju ove godine objavio presudu Dobbs protiv Jackson Women’s Health Organization kojom je poništena ranija presuda Roe protiv Wadea iz 1973. godine (koja je legalizirala i normalizirala oduzimanje nedužnoga ljudskoga života pobačajem), te presuda Planirano roditeljstvo („Planned Parenthood“, ime glavnoga lanca abortivnih klinika u SAD-u) v. Casey iz 1992. godine. Učinak te presude jest, da pobačaj više nije legalan u cijelim Sjedinjenim Američkim Državama, nego se legalnost pobačaja sada propisuje zakonima na razini svake pojedine savezne države.

Napadi na pro-life skupine

Prema podacima koje je prikupilo Vijeće za istraživanje obitelji, od početka svibnja bilo je više od 100 napada na pro-life skupine diljem zemlje.

Zapaljeno je nekoliko centara za pomoć trudnicama i nerođenoj djeci te uredi pro-life skupina u SAD-u. Američki centri koji pružaju besplatnu medicinsku i financijsku potporu trudnicama i novopečenim majkama, sprejom su išarani anarhističkim porukama i simbolima kojima se podržava pobačaj. Uredi drugih pro-life skupina koje se zalažu za pravo na život, također su vandalizirani.

Krajnje militatna ljevičarska skupina

Domaći teroristi koji se zalažu za pravo na pobačaj, preuzeli su odgovornost za ove napade – te su obećali još napada. Krajnje militantna ljevičarska skupina “Jane’s Revenge” preuzela je ‘zasluge’ za velik dio nasilja.

“Jane’s Revenge” dobila je i potporu na društvenim mrežama od drugih ljevičarskih aktivista, posebice onih vezanih za područje Madisona u Wisconsinu. Samo dva dana prije prvog napada molotovljevim koktelima na prostorije pro-life organizacije “Wisconsin Family Action” 8. svibnja 2022., Facebook stranica grupe Međunarodni radnici svijeta (IWW) iz Madisona objavila je povijest Jane Collectivea, zagovornika pobačaja iz 1960-ih, grupe po kojoj je Jane’s Revenge dobila ime.

Prošle godine IWW Madison podijelio je objave koje promiču nasilno ponašanje, uključujući ove:

‘Početnica’ o tome kako se boriti protiv “državnog ugnjetavanja” prosvjedima i izbjegavanjem provođenja zakona.

‘Podsjetnik’ da “policija i drugi fašisti i neprijateljski akteri prisluškuju. Izbjegavajte tračeve, nagađanja i šale o bilo čijem navodnom sudjelovanju u bilo kojoj kriminaliziranoj aktivnosti.”

Objavili su i zlokobnu fotografiju koja upozorava da “cinkaroši dobivaju šavove”.

Pozvali na još nasilja

Napad na prostorije pro life organizacije Wisconsin Family Action dobio je podršku drugih radikalnih skupina u Madisonu. Grupa koja sebe naziva “Unnamed Autonomous Collective” pohvalila je napad i pozvala na još:

“S radošću podržavamo militantnu akciju koja je uništila zapise, poslužitelje i međuspremnike korištene za organiziranje podlog djelovanja Wisconsin Family Action…”

Poruku su ostavili i “anarhisti iz Madisona”:

“Mi, grupa anarhista iz Madisona, radosno podržavamo militantnu Akciju koja je za cilj imala oslabiti sposobnost fašista da se organiziraju, lobiraju ili provode svoje nasilje.”

Jedan protuteroristički analitičar teoretizirao je da je Jane’s Revenge više “labavo povezana” zbirka aktivista nego formalna organizacija. Pisac Robert Evans nagađa da je njihova tvrdnja da imaju svoje članove diljem SAD-a vjerojatno “aspiracijska” i da grupa želi djelovati tako da inspirira imitatore kroz svoje dramatične taktike i slanje poruka.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža