Koordinatori Hoda za život: ‘Krađu šest zastava povezujemo s huškanjem radikalno lijevih aktivista’
28. svibnja 2020.

Organizatori Hoda za život održali su konferenciju za medije povodom krađe zastava Hoda za život izvješenih u Zagrebu.

„Na Glavnom kolodvoru je noćas ukradeno 5 zastava Hoda za život, a kod Hrvatskog narodnog kazališta ukradena jedna zastava! Krađu zastava povezujemo s huškanjem radikalno lijevih aktivista koji su jedni druge na društvenim mrežama pozivali da unište i zapale zastave Hoda za život,“ rekao je Ivan Mihanović, koordinator Hoda za život u Zagrebu.

Iz Hoda za život poručuju da su postupali prema proceduri Grada Zagreba za postavljanje zastava koja je jednaka za sve koji ih žele postavljati. „Vrlo je problematično što si udruge ili političke stranke uzimaju pravo za određivati tko od građana Zagreba može, a tko ne može oglašavati se. Prošle godine smo zatražili postavljanje zastava od Grada Zagreba i ove godine smo učinili isto,“ rekao je Mihanović.

Andreja Kotnik, koordinatorica Hoda za život u Zagrebu rekla je da se zastave Hoda za život financiraju najvećim dijelom donacijama građana koji su u posljednjih pet godina hodali na Hodu za život, za zaštitu života od začeća do prirodne smrti.

„Kao građani grada Zagreba plaćamo poreze, plaćamo prireze, živimo u ovome gradu, radimo u ovome gradu, doprinosimo na različite načine ovome gradu i očekujemo da imamo pravo održavati naše manifestacije i vidjeti naše zastave kao i bilo tko drugi. Nitko nema pravo niti krasti zastave niti pozivati na njihovo uništavanje niti dovoditi u pitanje naše pravo da djelujemo u društvu u skladu s našim vrijednostima“, rekla je Kotnik.

Ivan Mihanović je najavio da će u petak navečer na zagrebačkim fontama biti projiciran logo Hoda za život u različitim bojama kao i prošle godine.

Podsjetimo, zastave Hoda za život narednih su dana trebale biti izvješene u Aveniji Većeslava Holjevca, u ulici Hrvatske bratske zajednice, na Trgu Republike Hrvatske, Trgu Kralja Tomislava, Trgu žrtava fašizma, Trgu Eugena Kvaternika i Trgu bana Josipa Jelačića.

5. Nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se ove godine u 8 gradova pod geslom: “Za zaštitu svakoga života – bez diskriminacije!” te će se održati u lipnju ili na jesen.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža