Koordinator Hoda za život u Sisku: Mladima iz Siska i okolice volontiranje je terapija
8. siječnja 2021.

S koordinatorom Hoda za život u Sisku, Borisom Prpićem, razgovarala je dr. Željka Markić, u logističkom centru Caritasa u Sisku.

Prpić je istaknuo da su se volonteri organizirali već drugi dan nakon potresa i da je mnogo volontera koji su bili aktivni u prvom sisačkom Hodu za život, došlo pomoći stradalima od potresa.

 „Fantastično je da ih uopće nismo morali zvati – došli su sami i poveli su svoje prijatelje da im pokažu kako to radimo kad se organiziramo. Djeca koja su došla ovdje, a tako i moje dvije kćeri od 15 i 19 godina došavši ovdje, na neki način, već prvi dan stekli su nove prijatelje i kao odrasla osoba, kao otac koji se ipak na neki način može malo izuzeti iz ovog stresa kojeg imaju mladi, mislim da je ovo njima terapija. Oni se ovdje šale, ovdje su se dogodile prve ljubavi, oni se dopisuju. Svaki dan je to smijeh i nešto prekrasno za vidjeti,“ rekao je Prpić.

 Prpić je rekao da je samo nekoliko sati nakon što se srušila kuća jednoj obitelji sa šestero djece pronašao donatore.
„ S veseljem mogu reći da je tvrtka JYSK odlučila donirati kompletan namještaj za tu obitelj – krevete, stol, stolce, sve što je potrebno te će ih naknadno doći posjetiti da vide treba li im još nešto. Sve ostalo (hranu i higijenske potrepštine) će pronaći ovdje,“ rekao je Prpić.

Iako je njegova obitelj također pogođena potresom te im je stan stradao, Prpić naglašava da je, srećom, sva nesreća u tome.

„Ne znam kako bih vam dočarao situaciju u kojoj mi se malo plače, a malo smije“, rekao je Prpić gledajući volontere koji su i sami pogođeni potres, unatoč svemu došli pomoći.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža