Izaslanik UN-a za LGBT prava: “Sloboda govora i sloboda izražavanja vjere nisu apsolutno pravo!”
20. veljače 2017.

Izaslanik Ujedinjenih naroda za prava homoseksualaca izjavio je da kada postoji sukob između homoseksualnih prava i vjerske slobode, mora se istaknuti da je “sloboda govora i vjerske slobode nisu apsolutna prava i može ih se ograničiti ako je to potrebno.”

Tajlanđanin Vitit Muntarbhorn, profesor prava, prvi je UN-ov „nezavisni“ ekspert za seksualnu orijentaciju i rodni identitet. U nedavnoj javnoj raspravi u UN-u on je rekao da su negativne moralne prosudbe na homoseksualne aktivnosti pojava novijeg vremena, a koja proizlazi iz “kolonijalnih zakona”, štogod značio taj pojam. “U novije vrijeme, u kolonijalnom zakonu, odnosno ostacima kolonijalnog prava, homoseksualci su kriminaliziraju, iako prije toga nisu bili smatrani zločincima”, rekao je Muntarbhorn na UN konferenciji.

Izaslanik UN-a za homoseksualnu i gender ideologiju otišao je dalje tvrdeći da „vjerske slobode nisu apsolutne nad pravima homoseksualaca“.

„Postoje neka apsolutna prava“, rekao je referirajući se na “LGBT-prava”, „ali postoje i ona koja to nisu“. Otišao je još korak dalje objašnjavajući da „sloboda govora i izražavanje vjerskih uvjerenja nisu apsolutna prava i da ih se može ograničiti kada je potrebno“. Pritom je izrazio “osobnu želju” da se i sam “uključi u srce religija”, ali samo pod uvjetom “da se prevlada mitologija u njima”.

Vjernici i religije se, eto, po njegovu mišljenju moraju odreći svih svojih „pogrešnih mitoloških uvjerenja“ koja se tiču obitelji, spolnosti i braka.

 Izvor: narod.hr
Foto: un.org

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža