Ivkošić objavio ispriku Željki Markić zbog objavljenih laži
2. svibnja 2017.

U subotnjem izdanju Večernjeg lista od 29. travnja 2017. u kolumni Milana Ivkošića na sedmoj stranici političkog magazina Obzor objavljena je Ivkošićeva isprika dr. Željki Markić, predsjednici udruge U ime obitelji, povodom teksta od 18. lipnja 2016. godine kada je kolumnist Večernjaka između ostalog naveo neistine: “a Željka Markić, koja se obogatila zahvaljujući Crkvi, kao velika katolkinja milijune zarađuje u poslu s kontracepcijskim pilulama koje proizvodi “Teila” iz koje je došao baš Orešković”: “Kaptol za one s moralom poput tajkunke Željke Markić”. Zbog tog je teksta tužbu za klevetu podigla dr. Markić koju je zastupao odvjetnik Domagoj Šoljić iz odvjetničkog društva Planininić i partneri.

Tekst isprike iz današnjeg Večernjaka prenosimo u cijelosti:

Poslije nagodbe na sudu – isprika Željki Markić

Zacijelo bi posebno poglavlje u povijesti novinarstva trebalo posvetiti temi – novinari na sudu. Dakle, u lipnju prošle godine u jednom sam tekstu među ostalim napisao – “a Željka Markić, koja se obogatila zahvaljujući Crkvi, kao velika katolkinja milijune zarađuje u poslu s kontracepcijskim pilulama koje proizvodi ‘Teva’ iz koje je došao baš Orešković” te “Kaptol za one s moralom poput tajkunke Željke Markić.”

Zbog toga me je gospođa Markić tužila za klevetu pred Općinskim sudom u Zagrebu, pa sam dužan istaknuti da nisam provjeravao istinitost navoda i tvrdnji iz članka te izražavam žaljenje i ispričavam se gospođi Željki Markić zbog neugodnosti koje sam joj tekstom izazvao.

Izvor: narod.hr/Večernji list

Foto: Večernji list

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža