U ime obitelji

Ivica Šola: Antife parazitirajući na smrti gospodina Floyd​a, izazivaju kaos i sustavni teror

Ivica Šola: Antife parazitirajući na smrti gospodina Floyd​a, izazivaju kaos i sustavni teror

Brutalno ubojstvo Afroamerikanca Georga Floyda od strane policijskoga službenika osudili su odreda svi, pa i sasvim jasnim i oštrim jezikom i predsjednik Trump, koji je postao dežurni i jedini krivac za sve, pa je kriv i za nerede koji više nemaju nikakav antirasistički predznak, već se radi o čistom anarhizmu i terorizmu koji s pokojnim Floydom nema veze, piše Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju koju djelomice prenosimo.

Treba stoga ukazati na nekoliko stvari.

(…)

Naime, prema istraživanjima Sveučilišta u Michigenu i Marylandu, a što su sramežljivo objavili mnogi svjetski mediji u Europi, pa i Le Figaro od 23. srpnja prošle godine, od ukupnog broja ubijenih od strane policije 26 posto čine Afroamerikanci, pa su znanstvenici zaključili: “Nismo našli povezanost između boje kože policajaca i boje kože ubijene osobe”.

Ideološki pristup ovoj veoma slojevitoj temi stoga je opasan jer stvara predrasude i laži koje ne mogu izdržati egzaktnu znanstvenu i statističku provjeru. I eto ti Antifa, američkih antifašista (!?) koji, parazitirajući na smrti gospodina Floyd​a, izazovu kaos i sustavni teror.

Neću braniti Trumpa, i on je nekim svojim nepromišljenim izjavama dolijevao ulje na vatru, ali idem na korijen problema, a to nije Trump.

Minneapolis je grad u saveznoj državi Minnessoti. Gradom i državom upravljaju ljevičarski ideolozi, guverner Tim Walz i mladi 38-godišnji gradonačelnik Jacob Frey, obojica izabrani pod zastavom antifama bliskoj Democatic Farmer Lobor Party (DFL), marksističke inspiracije. Oni su dali ekstremne ovlasti policiji, stvarali orvelovsku policijsku državu, Gestapo, prema svim građanima, bez obzira na boju kože. Samim tim stvorili su i monstruma koji je ugušio nevinog čovjeka samo zbog sumnje (!) da ima, navodno, krivotvorenu novčanicu od 20 dolara. Floyd je samo drastičan slučaj takve politike ovih ljevičara u gradu i državi. Scenarij dalje znate. Kaos u cijelom SAD-u. A Trump dežurni krivac.

I onda mediji još napadnu Trumpa zašto je “pozirao” s Biblijom ispred Katoličke crkve. Evo zašto: osim prodavaonica, izloga, spomenika, Antife i drugi su krenuli u napad na crkve u cijelom SAD-u, u Washingtonu, Kaliforniji, Minnesoti, New Yorku, Kentuckyju, Teksasu i Koloradu. Na zidovima katedrale u Denveru, na primjer, “mirni demonstranti” kako su o njima govorili mediji, napisali su: “Pedofili”, “Bog ne postoji”, “Bog je mrtav”. Na crkvama su pisali parole protiv policije i crkve. Kako su to povezali, crkvu i policijsko postupanje!?

(…)

Sve ovo što se događa nema veze s gospodinom Floydom i njegovom tragičnom sudbinom. Antife i njihovi pomagači žele od Floyda napraviti heroja. Floyd je nedvojbeno nevina žrtva brutalnog policijskog postupanja, no nije heroj. Floyd je bio pravomoćno osuđen za oružanu pljačku i, kako su nalazi obdukcije pokazali, bio je ovisnik o drogama.

Ovdje se radi o povratku šezdesetosmaške revolucije čiji je virus preživio i živi na sveučilištima, posebno u humanistici i društvenim znanostima, a “djeca cvijeća” su mutirala u Antife i slične pokrete. Bit je šezdesetosmaške revolucije pobuna protiv svih autoriteta, raskid s onim što je njemački filozof Jaspers nazvao osovinom Zapada, vizija svijeta i čovjeka i društva koju smo od antike gradili dva milenija. Inače, kako objasniti da prosvjednici nasrću na autoritete, na crkve, na memoriju, na Lincolna, na institucije vlasti, na svaki superego, rabote koje s Floydovom smrću nemaju nikakve veze.

Ovo, dakle, nije nikakva borba protiv rasizma, diskriminacije, bla, bla…, ovo je nasilni uvod u novu konstrukciju društva koja će se, vjerojatno, preliti i u Europu. Kako će sve skupa završiti, Boga pitaj.

No čuvaj se Antifa koji žele srušiti sve autoritete i briljantan polog naše prošlosti, da bi rekli: Mi smo autoriteti, prošlost je šit, od Aristotela do svih humanih i društvenih postignuća antike i judeokršćanstva, a mi, Antife i slični šezdesetosmaški virusi, mi smo budućnost. A Floyd? Ma baš ih briga za njega, njegova tragedija samo je iskorištena za treće ciljeve, zaključuje Ivica Šola u kolumni za Slobodnu Dalmaciju.

Kolumnu u cijelosti pročitajte na Slobodnoj Dalmaciji.

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva portala Narod.hr

Izvor: narod.hr/slobodna dalmacija