Italija: Odobren prijedlog zakona kojim se uvodi surogatstvo kao univerzalni zločin
4. srpnja 2024.

Pravosudna komisija talijanskog Senata odobrila je prijedlog zakona koji je predstavila stranka Giorgie Meloni Fratelli d’Italia, a kojim se uvodi surogatstvo kao univerzalni zločin. Ako bi prijedlog na koncu postao zakon, to bi značilo da bi se talijanski zakon primjenjivao i u inozemstvu. Tako više ne bi bilo moguće za talijanske državljane pribjeći praksama surogatstva u inozemstvu.

>Meloni: Surogatstvo je nehumano, djecu se tretira kao proizvode iz supermarketa

Roccella: ”Branimo pravo djece na njihovo podrijetlo, pravo žena da ne budu iskorištavane i komercijalizirane”

Vijest je komentirala Eugenia Roccella, talijanska ministrica obitelji, rađanja i jednakih mogućnosti. Ona je rekla da je zadovoljna što je Senatski odbor za pravosuđe odobrio zakon.

Ovo je potvrda da je Italija prva zemlja po pitanju prava, kao ona koja je protiv novih oblika izrabljivanja žena i djece. Branimo pravo djece na njihovo podrijetlo, pravo žena da ne budu iskorištavane i komercijalizirane, zaštitu solidarnosti i slobodnih odnosa na kojima se temelji kohezija našeg društva!”, rekla je Roccella.

>Zastupnički dom Talijanskog parlamenta odobrio prijedlog zakona kojim bi se surogatstvo proglasilo kaznenim djelom

>Europski parlament uvrstio surogatstvo u zločin trgovine ljudima

Procaccini: ”Ovim zakonom se osnažuje poštivanje žena i protivljenje svakom obliku komercijalizacije djece”

“Odobrenje teksta zakona u Odboru za pravosuđe Senata koji je predstavio FdI i koji je već odobren u Domu, a koji smatra surogatstvo univerzalnim zločinom, iznimno je pozitivna činjenica”, izjavio je dopredsjednik skupine ECR u Europskom parlamentu, Nicola Procaccini (Fratelli d’Italia).

“Osnažuje se poštivanje žena i podcrtava protivljenje svakom obliku komercijalizacije djece. To je sekularan i pravedan zakon koji je ujedno imao i važan odjek u katoličkom svijetu. On postavlja granicu ovoj neljudskoj praksi koja se nikako ne može smatrati ispravnom”, dodao je Procaccini, prenosi Il Tempo.

>Sporni dijelovi izvješća pravobraniteljice za djecu: Vjerske aktivnosti u školama, surogatstvo, afera Zambija

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža