Italija: Feministice napale sjedište pro life udruge u Rimu na dan borbe protiv nasilja nad ženama
29. studenoga 2023.

U subotu, povodom ”Prosvjeda protiv nasilja nad ženama”, pro life organizacija u Rimu, ”Pro Vita e Famiglia” (Za Život i Obitelj), bila je meta terorističkog napada feminističkih prosvjednica koje su dijelom transfeminističke organizacije ”Non Una di Meno”.

Uz neviđenu brutalnost, transfeminističke prosvjednice “Non Una Di Meno” gađale su policiju bocama, kamenjem, petardama i dimnim bombama, a sutradan je pronađena i eksplozivna naprava. Srećom nema ozlijeđenih, a istraga događaja još uvijek traje.

Teroristički čin eksplozivnom napravom

Masa feminističkih prosvjednica je u nekoliko minuta ispred ureda pro life organizacije u Rimu, izazvala žestok fizički sukob s policijom koja je bila potom prisiljena napustiti mjesto događaja. Uz neviđenu brutalnost, transfeminističke prosvjednice “Non Una Di Meno” gađale su policiju bocama, kamenjem, petardama i dimnim bombama.

”Nakon što su nam uklonili sigurnosne kamere, nasrnuli su na naše rolete pokušavajući ih rastrgati i rešetkom razbili prozor ureda”, rekli su iz Udruge. Prema povicima histeričnih žena zabilježenih na video snimci napada jasno se da zaključiti da su njihove stvarne namjere bile spaliti sjedište Udruge:

”Vječna mržnja prema Pro Viti & Famiglii… Sve ćemo spaliti!”, ”Pro Vita može biti zatvorena jedino vatrom!”

Sljedeći dan, među krhotinama pronađena je eksplozivna naprava i malo je trebalo da dođe do tragedije. ”Ovo nije samo kriminalni čin, to je teroristički napad na našu slobodu izražavanja i na sam život. Pozvana je znanstvena policija i bombaški tim koji su potvrdili da se radi o predmetu sličnom molotovljevom koktelu s barutom iznutra”, potvrdili su iz Udruge.

>Ženska mreža i udruga David oštro osudili vjerski udar na ljudska prava i slobode

Napad na slobodu govora

”Ovo nije napad samo na nas, već i na sve one koji se usude osporiti dominantni društveni narativ. To je čin koji otkriva licemjerje onih koji se navodno bore protiv nasilja, a zatim ga bez skrupula provode. Ovaj čin otkriva licemjerje ”transfeminističkih” pokreta koji su iskoristili nedavne događaje u vijestima da izvedu zastrašujući teroristički čin protiv naše neprofitne organizacije”, rekli su iz Udruge.

Ovo nasilje je tim više osuđujuće, ako uzmemo u obzir djelatnost naše udruge: obrana života od začeća do prirodne smrti, promicanje obitelji i zaštita materinstva. Udrugu, uostalom čine žene koje se i same bore za zaštitu žena.

”Ovako ozbiljan događaj nije prošao nezapaženo: uzdrmao je javno mnijenje i privukao pozornost nacionalnih medija. Više nismo izolirani glas koji viče u pustinji, već simbol otpora koji je odjeknuo u svakom kutku zemlje”, naglašavaju.

Meloni je osudila ovaj čin

Premijerka Giorgia Meloni zauzela je čvrst stav, oštro osuđujući “nedopustivo nasilje i zastrašivanje” koji su oskvrnuli sjedište ove pro life organizacije i ugrozili njihov integritet. No, iz Udruge se pitaju kamo taj čin smjera i jesu li ugrožene slobode svih onih koji misle drugačije i koji nisu dio ljevičarskog jednoumlja.

”Hoćemo li dopustiti da sve padne u duboku, mračnu pećinu ravnodušnosti dok netko iz našeg tima (ne daj Bože) ne izgubi zdravlje… ili život? Hoćemo li to dopustiti? Hoćete li to dopustiti?”, pitaju se.

Nema odustajanja!

Ali problem nije samo naša sigurnost, tvrde iz Udruge, njihova briga su milijuni začetih ljudskih bića osuđenih na smrt zbog invaliditeta ili bolesti ili zato što su “neželjeni”. Njihove brige su tisuće žena prisiljenih ili natjeranih na pobačaj, ili prisiljenih odustati od osnivanja obitelji, naglašavaju.

Kažu da ih mogu napadati, cenzurirati i prijetiti da će ih žive spaliti u sjedištu Udruge koliko god žele, ali oni se neće povući ni milimetra, tvrde. Kažu da idu dalje, nastavljaju dalje. Udruga je angažirala odvjetnike kako bi prijavili odgovorne za napad i pokušaj paleža.

”Moramo obnoviti stožer koji je teško oštećen, ali prije svega moramo ponovno pokrenuti, kao što smo već najavili ranije, veliku kampanju za život, za majke i za zaštitu djece u maternici”, tvrde iz Udruge.

>Ženska mreža Hrvatske poziva na antiratni skup uoči obilježavanja Oluje evo tko su organizatori
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža