U ime obitelji

Inspekcija na Klinici za pobačaje u Londonu ustanovila horor: dijelovi tijela pobačene djece bacani po kantama za smeće

Inspekcija na Klinici za pobačaje u Londonu ustanovila horor: dijelovi tijela pobačene djece bacani po kantama za smeće

Četiri mjeseca prošlo je od kada je britanska vlada blokirala pobačajni lanac koji je izvodio određene vrste pobačaja, navodeći kao razlog ozbiljne sigurnosne probleme. Sada je vlada izdala nove izvješća koja pokazuju kako je izvođenje pobačaja dovodilo žene u opasnost.

The Times izvještava da je kod klinike Marie Stopes (međunarodna organizacija za izvođenje pobačaja) u Londonu utvrđeno da postoje falsificirane sigurnosne provjere: procedure za pristanak i nepravilno trenirano osoblje za hitne situacije. Inspektori su također otkrili da su žene bile izložene opasnim tvarima, te da ostaju s pobačenim bebama ostavljenim u otvorenim kantama za smeće, u skladu s Care Quality Commission izvješćem.

Jedno izvješće se također detaljno baviti time kako su vladini inspektori bili svjedoci da osoblje koje obavlja pobačaj ostavlja žene u nerazumijevanju onoga što se događa.

Marie Stopes je najveći pobačaj lanac u Engleskoj, izvodeći oko 70.000 pobačaja godišnje. U posljednjih nekoliko godina, LifeNews je izvijestio o brojnim slučajevima gdje su žene pretrpjele ozljede ili čak umrle nakon pobačaja u Marie Stopes objektima. U jednom od novijih slučajeva, žena je navodno umrla od srčanog udara uzrokovanog “velikim gubitkom unutarnje krvi”, svega nekoliko sati nakon što je učinjen pobačaj u Marie Stopes objektu.

Izvor: narod.hr/lifenews.com

Foto: thinkstock