Influencerica s Downovim sindromom na naslovnici časopisa Glamour!
30. travnja 2021.

Enya, influencerica s Downovim sindromom, nova je zvijezda nizozemskog izdanja Glamoura. 26-godišnjakinja koja stoji iza profila Downsyndrome_Queen podijelila je reakciju kad je vidjela svoju naslovnicu prvi put, kao i scene sa snimanja. Na društvenim je mrežama napisala da je taj dan bio nevjerojatan.

– Ovo mora biti san! Ne mogu riječima opisati koliko mi znači. Moja prva naslovnica, ali isto tako prva velika naslovnica u Nizozemskoj na kojoj je osoba sa sindromom Down – napisala je. Prošle godine, britanski model Ellie Goldstein pojavila se na na naslovnici britanskog izdanja Glamoura, piše Diva.

Enya je dodala:

– Neka ovo ne bude jednokratna zabava za različite kompanije i brendove, nego vrata koja vode prema različitim mogućnostima. Nadam se da će to postati standard u modnoj i beauty industriji. Vidim promjenu, tek smo na početku, ali idemo u dobrom smjeru. Zajedno možemo napraviti promjenu, svi trebamo pridonijeti tome.

Enya je ranije za britanski Vogue ispričala da svojim Instagram profilom, gdje je prati gotovo 70 tisuća ljudi, želi srušiti stereotipe:

– Trudim se da ljudi razumiju tko sam i da trebaju razmišljati izvan okvira. Želim pokazati svima da mi je lijepo u životu, da mogu (gotovo) sve i da imam budućnost i snove.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža