Iduće subote Hod za život u Rijeci: Odazovimo se i hodajmo za zaštitu nerođenih beba!
18. lipnja 2022.

Ove je godine diljem Hrvatske održano čak 10 Hodova za život, a očekuje nas još onaj posljednji – u Rijeci iduće subote, 25. lipnja.

Miroljubivim hodom ulicama i trgovima diljem naše domovine nebrojeni sudionici daju podršku zaštiti svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. Naša zaštita onih najslabijih i najnemoćnijih u društvu treba uvijek biti prisutna bez obzira je li riječ o zdravom ili bolesnom djetetu.

Hrvatska hoda za život još od 2016., kada se prvi Hod održao u Zagrebu. Od tada do danas svake se godine povećava broj gradova koji sudjeluju u ovoj manifestaciji slavljenja života, a ove se godine održava ukupno u čak 11 hrvatskih gradova.

U Hrvatskoj su 4 medicinska fakulteta na pitanje Ustavnog suda kad započinje ljudski život odgovorila – začećem. Hrvatski pak Ustav ističe: “Svako ljudsko biće ima pravo na život”. U skladu s time, za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji svake godine hodaju mladi i stari, djeca, bračni parovi, obitelji…

> Pogledajte najbolje trenutke s Hoda za život u Pločama i Zadru

> Dirljiva ispovijest apsolventa medicine na Hodu za život u Splitu: Grga moj i tvoj život obilježeni su sličnom pričom

> Hod za život u Zagrebu: ‘Potreban je zakonski okvir temeljen na znanosti koji štiti život od začeća do smrti’

Brojni govornici na dosadašnjim Hodovima dirnuli okupljene

U osam gradova koji su ove godine hodali za život, okupljenima su se obratili različiti govornici koji su, svaki iz svog iskustva i područja djelovanja, govorili o pravu na život i brizi za nerođene.

U Zagrebu smo tako imali priliku čuti i Slovenku, Uršu Cankar Soares koja je poslala snažnu poruku potrebe borbe za nerođeni život te istaknula razočaranje činjenicom da trudnice iz Hrvatske dolaze u Sloveniju kako bi usmrtile svoju nerođenu djecu.

Svjedočanstvo majke čije je dijete živjelo samo dva mjeseca, ali ipak je imalo priliku osjetiti roditeljsku ljubav i blizinu, Tee Bekavac, nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

Posebno je dirljivo bilo obraćanje apsolventa medicine na Hodu za život u Splitu koji se osvrnuo na slučaj malenog nerođenog Grge Čavajde, navodeći kako je i sam zbog predviđanja liječnika bio u situaciji sličnoj Grginoj. Neizmjerno zahvalan svojoj majci koja mu je usprkos svemu darovala život, mladi Miro Vuković poslao je poruku i Grginoj majci da izabere život.

Protekle subote u Osijeku i Rijeci bilo je veličanstveno!

Još smo pod dojmom Hodova za život koji su se protekle subote održali u Osijeku i Sisku, a o kojima više možete pročitati ovdje:

> Izvrsna atmosfera na osječkom Hodu za život uz tamburice i slavonske pjesme

> Boris Prpić na Hodu za život u Sisku: ‘Hodamo za sve majke koje u krizi nemaju podršku’

> Sisak je hodao za život: Ovoliko pozitive u gradu na Banovini rijetko se viđa

> Pjesma i veselje na Hodu za život, obitelj i Hrvatsku u Osijeku i Sisku uz poruku ‘Život je zakon!’

Posljednji ovogodišnji Hod za život očekuje nas u gradu na Rječini – u Rijeci, u subotu, 25. lipnja.

Datum: subota, 25.6.2022.
Okupljanje: Korzo (kod sata), 10:30

Pridružite se i hodajte za one najmanje i najnezaštićenije!

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža