Hvala svim promatračima!
12. siječnja 2015.

Udruga „U ime obitelji“ zahvaljuje svim svojim promatračima-volonterima koji su svojim volontiranjem u prvom i drugom krugu Izbora za predsjednika RH, darivali svoje vrijeme i trud insistirajući na transparentnom odvijanju izbornoga procesa.

Hvala Vam što te prošli edukacije za promatrače, na županijskim razinama i proučili sve potrebne materijale te ste tako spremni dočekali promatranje izbora. Znamo da ste tijekom samoga nadgledanja izbora svašta doživjeli – od vrijeđanja, omalovažavanja, verbalnih prijetnji, vremenskih i drugih neprilika, no hrabro i požrtvovno ste obavili svoj posao i na tome vam čestitamo!

Velik odaziv za promatranje izbora, kao i izlaznost birača na izbore, pokazuje da hrvatski građani žele sudjelovati u demokratskim procesima i suodlučivati o tome tko će ih voditi i predstavljati u sljedećih pet godina.

Udruga zahvaljuje i volonterima koji su izradili i održavali sustav za praćenje izlaznosti i rezultata izbora, bez kojega ne bismo mogli primati izvješća promatrača više puta dnevno te tako izvješćivati javnost o izlaznosti birača i kontrolirati regularnost izbornog procesa.

Zahvaljujemo i svim volonterima koji su dežurali u call centru „U ime obitelji“ cijelo vrijeme rada birališta i zaprimali, bilježili i klasificirali prigovore koje ste slali s lokacija diljem Hrvatske.

U drugom krugu predsjedničkih izbora primijećeno je i evidentirano znatno više nepravilnosti nego što je to bilo u prvom krugu. Sve važnije primjedbe i nepravilnosti koje su naši promatrači, ali i građani uputili, Udruga će dostaviti DIP-u te će o tome izvijestiti javnost na konferenciji za medije 14. siječnja u 10.30 sati.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža