U ime obitelji

HRT: Plenković podržao SDP-ovog kandidata za Programsko vijeće – predstavnika GOOD inicijative

HRT: Plenković podržao SDP-ovog kandidata za Programsko vijeće – predstavnika GOOD inicijative

Hrvatski sabor u petak je od 31 ponuđenog kandidata izabrao pet članova Programskog vijeća HRT-a. Dogovorili su se HDZ, SDP i HNS za svih 5 izabranih kandidata, a zanimljivo je da među dogovorenim kandidatima nije bila niti jedna žena. Tijekom tajnog glasovanja 135 zastupnika bilo je prisutno u sabornici.

Pogledajte koji su kandidati za članove Programskog vijeća HRT-a dobili najviše glasova!

Što su zastupnici rekli u raspravi o Programskom vijeću HRT-a?

Najviše je dogovorenih glasova dobio je Nikola Baketa (112 glasova), dr. sc. Vlaho Bogišić (110 glasova), dr.sc. Ivica Lučić (91 glaso), Zorislav Lukić (83 glasa) i Robert Markt (87 glasova). Najviše nedogovorenih glasova dobila je Željka Markić(17 glasova).

U nastavku donosimo pregled koliko je koji kandidat dobio glasova(klikom na ime možete pogledati životopis):

1. Nikola Baketa 112
2. dr. sc. Vlaho Bogišić 110
3. prof. dr. sc. Ante Bralić 3
4. Mateja Bublić 1
5. Silva Celebrini 4
6. Petar Ćurić 2
7. dr. sc. Gordan Črpić 8
8. mr.sc. Franjo Greguric 5
9. Josip Jović 7
10. doc. dr. sc. Zlatan Krajina 1
11. dr. sc. Vlatka Lemić 1
12. dr. sc. Ivica Lučić 91
13. Zorislav Lukić 83
14. Darko Marinac 1
15. Željka Markić 17
16. Nedjeljko Marković 11
17. Robert Markt 87
18. Darko Markušić 4
19. doc. dr. sc. Romana Matanovac Vučković 1
20. Boris Mužanović 2
21. doc. dr. sc. Đorđe Obradović 2
22. Milivoj Pašiček 8
23. mr. sc. Zvonimir Peranić 16
24. prof. dr. sc. Tena Perišin 14
25. Damir Pijaca 1
26. Mile Prpa –
27. Tomislav Radić 2
28. Ivan Starčević 2
29. prof. dr. sc. Ivan Tanta –
30. Željko Tomašić 1
31. Trpimir Vicković 5

Tijekom razgovora s kandidatima za Programsko vijeće HRT-a, Stazić napao Roberta Markta zbog “pomoći pobunjenim braniteljima”

Koga je to Plenković podržao?

Kandidat koji je dobio najviše dogovorenih glasova – Nikola Baketa, inače je s Instituta za društvena istraživanja, ali i jedan od predstavnika GOOD inicijative, koju financira Soros i koja je već nekoliko puta prosvjedovala protiv vlade Tihomira Oreškovića, ali i  istupala protiv članova Vlade Andreja Plenkovića. Koga je sve još Plenković spreman podržati, ako podržava SDP-ovog kandidata?

(FOTO) GOOD inicijativa, koju financira Soros, zastupnicima dijelila “šalabahtere” i pozvala na smjenu Barišića

U četvrtak su ispred Sabora pripadnici GOOD inicijative uoči rasprave o oporbenom zahtjevu za iskazivanje nepovjerenja ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću zbog optužbi za plagiranje, zastupnicima dijelili letke, tzv. šalabahtere u kojima pozivaju na Barišićevu smjenu te ga prozivaju za neetičnost.

(FOTO) Na antivladinim prosvjedima u Zagrebu, svi su isticali samo da politici nije mjesto u obrazovanju

Prošle godine inicijativa Hrvatska može bolje, čiji je Baketa predstavnik, organizirala je prosvjed protiv tadašnje Vlade Tihomira Oreškovića, na kojem su tražili i smjenu tadašnjeg ministra obrazovanja Predraga Šustara.

Inicijativa ‘Hrvatska može bolje’ traži smjenu ministra Šustara: Tko se krije iza svega?

Podsjetimo, službeno su se kao oganizatori Facebook inicijative “Hrvatska može bolje”, koja građane na sve moguće načine pokušava izvući na ulice, deklarirale udruge članice GOOD koordinacije: RODA, Forum za slobodu odgoja, Centar za mirovne studije, GONG, Hrvatsko debatno društvo i Udruga roditelja Korak po korak.

GOOD inicijativu uglavnom čine udruge Platforme 112.

Podsjećamo, organizacije civilnog društva okupljene u GOOD inicijativi pokrenule su i javnu kampanju za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog (pre)odgoja i obrazovanja u škole pod nazivom “Naučimo biti veliki”.

Kampanja čiji je cilj informirati o tom ‘građanskom preodgoju’ i potaknuti uključivanje svih aktera (učitelja i nastavnika, učenika i roditelja) u javnu raspravu, kako bi u škole sustavno bio uveden kvalitetan kurikulum građanskog odgoja i obrazovanja. Drugim riječima, planiraju koristiti obrazovni sustav, kojeg financiraju svi građani RH, kako bi ga zlouporabili i iskoristili u svoje svrhe: kako bi mladi usvojili njihove stavove i vrijednosti, dok ih financira mreža fondacija Otvoreno društvo Georga Sorosa, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Izvor: narod.hr

Foto: fah