HRT će uskoro prikazivati animirani film udruge RODA koji promovira nezakonito posvajanje djece od homoseksualnih parova
12. travnja 2017.

Udruga RODA je nedavno objavila slikovnicu i animirani film pod nazivom “Naše obitelji” u kojoj promovira redefiniciju obitelji i posvajanje djece od strane homoseksualnih parova. Prema riječima Branke Mrzić Jagatić iz udruge Roda, “uskoro će biti prikazivan u programu Hrvatske radiotelevizije”.

“Željele smo pokazati da su sve obitelji, bez obzira na svoj oblik, broj, spol ili rod članova, najbolje i najsigurnije mjesto za odrastanje djeteta jer je obitelj mjesto gdje pripadamo koliko god različita ona bila“, rekla je Branka Mrzić Jagatić na predstavljanju slikovnice i animiranog filma.

Animirani film “Naše obitelji”, kao i slikovnica, donosi priču o leptiru Srećku koji leteći gradom od stana do stana susreće različite ljude, pa tako dok glas pripovijeda: Sutra će mama Sunčica nositi na posao Lovrino veliko sunce, leptir dolazi do dječaka koji kaže:Moram nacrtati i drugo za mamu Anu. Nešto kasnije leptir susreće i djevojčicu koja pokazuje crtež na kojem su prikazani djevojčica i dva muškarca i koja mu kaže: Tate i ja idemo na sladoled. Još više od sladoleda volim kad me tate putem do parka prime za ruke i ljuljaju visoko, visoko.”

Podsjećamo, Program za djecu i mlade Hrvatske radiotelevizije već širi LGBT propagandu putem specijaliziranog portala “Projekt Drugi” namijenjenog djeci i mladima školskog uzrasta te njihovim nastavnicima,u kojem se putem videa i materijala za nastavu promovira redefinicija braka i posvajanje djece od strane homoseksualnih parova.

Projekt Drugi, za koji se u 2016. i 2017. planira utrošiti 189.521,64 kuna poreznih obveznika, na svom portalu nudi materijale za debatu i nastavu u razredu pod nazivom “Homoseksualnim parovima treba dopustiti posvajanje djece” i “Predrasude prema LGBTIQ osobama”, a u sklopu materijala nalazi se i video “Homofobija u školama” u kojem nastavnica hrvatskog jezika i školska pedagoginja pozitivno govore o “braku” osoba istog spola, a negativno o “starinskim nazorima” u hrvatskom društvu.

Također portal donosi i video u kojem se psihologinja Sandra Tolić deklarira kao lezbijka, govori o svojem životu i svojem istraživanju o “LGBT roditeljstvu u Hrvatskoj” (pod nazivom: “Ja nisam gej mama, ja sam mama”). U videu – namijenjenom djeci od 1. oo 4. razreda srednje škole – promovira se nezakonito posvajanje djece od strane homoseksualnih parova te se pokušava normalizirati mogućnost da dijete odgajaju “dvije mame” ili “dva tate”, unatoč tome što relevantna znanstvena istraživanja pokazuju da su djeca koja odrastaju s istospolnim partnerima u daleko nepovoljnijem položaju te da je vjerna zajednica muškarca i žene, javno objavljena pred zajednicom i društvom i puna ljubavi, najbolja za djetetov odgoj i razvoj.

Poveznicu na članak o promicanju LGBT propagande na HRT-u:
http://narod.hr/hrvatska/hrt-pokrenuo-specijalizirani-portal-promice-lgbt-propagandu

Link na portal: http://projektdrugi.hrt.hr/teme/lgbtq-populacija/

Izvor: narod.hr

Foto: snimka zaslona

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža