U ime obitelji

(VIDEO) Hasanbegović: ‘Djeda su mi ubili komunisti, a onda mrtvog osudili na zatvor – da bi obitelji oteli svu imovinu’

(VIDEO) Hasanbegović: ‘Djeda su mi ubili komunisti, a onda mrtvog osudili na zatvor – da bi obitelji oteli svu imovinu’

Gost drugog podcasta dr. Željke Markić bio je dr. sc. Zlatko Hasanbegović, nositelj liste Domovinskog pokreta Miroslava Škore u prvoj izbornoj jedinici. Dr. sc. Hasanbegović u podcastu je govorio djedu koji je nakon kraja rata prvo ubijen, a onda osuđen na zatvor – kako bi mu Titovi “osloboditelji” mogli konfiscirati imovinu. O baki koju su ubili partizani. O ocu, majci, navijačkoj subkulturi koja ga i danas pokreće, ženi Lamiji i sinovima koji su dobili sudski spor protiv Zrinke Vrabec Mojzeš. O tome kako on, kao hrvatski nacionalist – vidi interese Hrvata u BiH i drugim pitanjima.

Razgovor je započeo o temi nametanja rodne ideologije od strane tadašnje SDP-ove vlasti.

“Taj ideološki rat traje do danas. Moramo izaći iz mentalnih okvira komunizma, naučiti da postoje različita mišljenja, međusobno suprotstavljena te na uljudan i civiliziran način raspravljati. Njihovi ciljevi su bili legitimni, ali ih je trebalo iznijeti pred hrvatske birače”, istaknuo je Hasanbegović.

O aktivizmu Rade Borić, Sandre Benčić, Hasanbegović kaže:

“Politički akteri trebaju biti autentični onome što zastupaju tako da konačno hrvatski narod zna koga bira i što može očekivati.”

Osvrnuo se i na ‘pseudo-nevladine udruge’:

“One su instrument Vladine politike, a Vlada je instrument njihovih parcijalnih ciljeva”, istaknuo je Hasanbegović.

Dotaknuo se i progona svoje obitelji nakon Drugog svjetskog rata.

“Moj djed je bio nosilac društvenog razvitka prije komunističkog preuzimanja vlasti. Tijekom rata primili su židovsku djevojčicu Nedu Kolman, no 1945. djed i baka su podvrgnuti torturama, uhićenjima, iako nisu bili politički akteri.”, ispričao je Hasanbegović te naglasio kako je svrha bila da njihova ugledna građanska obitelj ostane bez imovine.

“Ja sam hrvatski nacionalist koji zastupa interes hrvatskog naroda.”, poručio je Hasanbegović.

Kakve veze ima s Bad Blue Boysima, kako je njegova obitelj reagirala na napade lijevo liberalnih medija dok je obnašao dužnost ministra kulture te što misli o aktualnom predsjedniku HDZ-a, Hrvatima u BiH te političkoj kampanji pogledajte ovdje.

Želite se pretplatiti (besplatno) na kanal?

Ako želite pratiti podcast “55 minuta kod Željke Markić” i dobivati obavijesti o novim objavama možete se pretplatiti na kanal.

Koraci za aktiviranje (besplatne) pretplate:

  1. Prijavite se na YouTube na računalu.
  2. Otvorite videozapis na kanalu na koji se želite pretplatiti.
  3. Ispod playera videozapisa kliknite Pretplati me(Subscribe)

Kad se pretplatite na kanal, svi novi videozapisi koje taj kanal objavi prikazat će se u vašem feedu Pretplate i dobivat ćete obavijesti kad kanal na koji ste pretplaćeni objavi novi sadržaj.

Svaka pretplata na kanalu na Youtubeu je automatski besplatna.

Na feedu pretplata koji je dostupan na mobilnim uređajima i računalima prikazuju se svi videozapisi nedavno preneseni na kanale na koje ste pretplaćeni.

Ako želite dobivati sve obavijesti s kanala na koji ste pretplaćeni, dodirnite zvonce za obavijest

Zvonce će se tada promijeniti u zvonce koje zvoni  i tako pokazati da ste odabrali sve obavijesti.

Izvor: narod.hr