Goluža: Zagreb ima za LGBTIQ zajednicu, al’ za malu djecu i njihove roditelje nema
14. srpnja 2023.

Trpimir Goluža, nezavisni gradski zastupnik iz redova Mosta koji je od gradske vlasti u Zagrebu na čelu s Možemo tražio da se za djecu koja nisu dobila mjesta u gradskim vrtićima isplaćuje po 200 eura, podržao je danas prosvjed koji je ispred Gradske skupštine Grada Zagreba organizirala Hrvatska udruga roditelja odgojitelja.

”Grad Zagreb ostvario je, zahvaljujući većim prihodima od poreza i prireza, 137 milijuna eura viši prihod u 2023., no gradska vlast, Tomislav Tomašević i Možemo  ne želi od tih 137 milijuna eura izdvojiti oko 3 milijuna eura za 2700 neupisane djece u gradske vrtiće (odnosno 200 eura po djetetu + porezna davanja).

>HURO ispred Gradske skupštine zbog neupisanih u vrtić: Tomaševiću, djeca ne mogu čekati!

Time bi se osigurala jednaka prava za svu djecu predškolske dobi u Zagrebu jer Grad za svako upisano dijete u gradske, vjerske ili privatne vrtiće tim institucijama daje subvencije od 195 do 235 eura ovisno o dohodovnom statusu njihovih roditelja.

Eto koliko je Tomislavu Tomaševiću, Možemo i SDP-u stalo do djece, njihovih roditelja i jednakog tretmana prema svoj zagrebačkoj djeci”, napisao je Goluža na Facebooku.

Na kraju je prokomentirao da ”Zagreb ima za LGBTIQ zajednicu, al’ za malu djecu i njihove roditelje nema”.

Podsjetimo, oko 2700 djece ostalo je bez mjesta nakon žalbenog roka u odnosu na 3180 prije žalbenog roka.

Gradske vlasti u tu brojku ne stavljaju i onu djecu, njih 1940 koja će najesen napuniti godinu dana i čiji su roditelji također predali zahtjev za upis.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža