GI ‘U djeci je budućnost’: Roditeljima odgojiteljima onemogućeno sudjelovanje na sjednici na kojoj se o njima raspravlja
11. veljače 2022.

Predsjednik Odbora za Statut, Poslovnik i propise zagrebačke gradske Skupštine Tomislav Domes (Zagreb je naš) odbio je molbu GI ‘U djeci je budućnost’ da prisustvuju današnjoj sjednici Odbora za Statut, Poslovnik i propise na kojoj se raspravlja o temi roditelja odgojitelja i očitovanju na Visoki upravni sud vezano za istu temu. Zabranu prisustvovanja na sjednici dobio je i bivši pročelnik Ivica Lovrić, izvijestili su petak u priopćenju kojeg potpisuju koordinatorice Dunja Jeleč i Adela Abidović.

> Jeleč iz GI ‘U djeci je budućnost’: Odluka o ukidanju mjere roditelj odgojitelj protuzakonita je i past će

> Nova imovinska kartica: Tomašević i supruga uštedjeli 100 tisuća kn

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Danas je sjednica Odbora za Statut, Poslovnik i propise na kojoj se raspravlja o temi roditelja odgojitelja i očitovanju na Visoki upravni sud vezano za istu temu. Koordinatorice GI “U djeci je budućnost” Dunja Jeleč i Adela Abidović poslale su molbu predsjedniku odbora Tomislavu Domesu da budu prisutne na sjednici. Molba je poslana 10.02.22. i danas ujutro u 8:11 smo dobile odbijenicu. A sjednica je objavljena na stranicama grada Zagreba 08.02.22. a u mailu kojega smo dobile opravdavaju se da smo kasno tražile dopuštenje te da više nema mjesta. Zabranu prisustvovanja na sjednici dobio je i bivši pročelnik Ivica Lovrić, iako je jedna od točki dnevnog reda upravo Očitovanje Visokom upravnom sudu podnesak od Ivice Lovrića za ocjenu zakonitosti donesene odluke, s tim da je na sjednici mogu prisustvovati zaposlenici gradske uprave.

Smatramo da je povrijeđeno naše građansko pravo. Sjednice su otvorene za javnost, ali očito ne, kada se radi o temi roditelj odgojitelj i predstavnicima istih i savjetnicima gradonačelnika Tomaševića tada bude zabranjen ulaz, zaključuju iz inicijative.

Borba pred sudovima

Podsjetimo, početkom siječnja je ispred Visokog upravnog suda dio roditelja odgojitelja koji okuplja GI “U djeci je budućnost” zajedno s Ivicom Lovrićem s opunomoćenikom predala skupni podnesak Visokom upravnom sudu tražeći da isti po službenoj dužnosti pokrene ocjenu zakonitosti izmjena Mjera roditelj odgojitelj, koju je ukinuo ekstremno lijevi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Zagrebačka gradska skupština na sjednici 9. prosinca 2021. izglasala je promjene mjere roditelj odgojitelj kojom se uređuje status budućih, ali i trenutnih korisnika. Roditelji odgojitelji prosvjeduju od ukidanja, a okrenuli su i borbi pred sudovima.

Organizirani u različite udruge roditelji će podnositi Visokom upravnom sudu zahtjeve za ocjenu zakonitosti izmijenjene odluke Grada Zagreba o naknadama.

Podnesak su predali i roditelji odgojitelji organizirani kroz Hrvatsku udrugu roditelja odgojitelja, ali također i udruga U ime obitelji.

Odluka Visokog upravnog suda odnosit će se na sve korisnike mjere roditelj odgojitelj, ne samo one koji sudjeluju u podnošenju ovog zahtjeva ili koji će sudjelovati u radu pravnih timova HURO-a ili U ime obitelji.

Argumenti i podatci koji pobijaju tvrdnje Tomislava Tomaševića i Danijele Dolenec

> Marijan Kozić: ‘Tomašević je obećavao “rezanje” korupcije, a sad “reže” sve mjere koje podupiru djecu i mlade!’

U razgovoru sa Željkom Markić, IT stručnjak čija supruga koristi mjeru, Marijan Kozić, iznio je niz argumenata i podataka koji pobijaju tvrdnje Tomislava Tomaševića i Danijele Dolenec kako mjera roditelj odgojitelj nije demografski uspješna ili kako će za četiri mjeseca biti u vrtićima mjesta za dodatnih 5 ili 6000 djece.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža