(FOTO+VIDEO) U ime obitelji na konferenciji i Hodu za obitelj u Gruziji
8. lipnja 2016.

Na tradicionalnom hodu u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju, koji se održava svake godine sredinom svibnja, okupilo se oko 50.000 građana, a pridružilo im se i 200 sudionika međunarodne konferencije “Svjetski kongres obitelji X”, na kojem je sudjelovao Ivan Munjin, član upravnog odbora U ime obitelji. Hodom od sat i pol po glavnoj ulici Tbilisija – aveniji Rustaveli – sve do velebne katedrale Presvetog Trojstva (popularno zvane Sameba), gdje je pravoslavni patrijarh Ilija II održao prigodnu molitvu za obitelji, građani su izrazili svoju potporu obitelji, koja je u Gruiji po demografskim pokazateljima u jako lošem položaju.

Svjetski kongres obitelji je značajna konferencija koja okuplja predstavnike civilnih udruga i inistituta, znanstvenike i zagovaratelje braka i obitelji iz cijeloga svijeta, kako bi razmijenili iskustva i započeli nove inicijative. Ugledni predavači su tri dana kongresa izlagali o suvremenim poteškoćama u obrazovanju, javnim politikama, kulturi braka, građanskim slobodama, kojima sve više prijeti rodna ideologija. Predstavnici iz različitih kultura, rasa, religija, država i podneblja, složili su se kako pitanja braka i obitelji nadilaze sve granice i razlike, te izrazili želju za još aktivnijem promicanju kulture braka i dostojanstva života u svojim okruženjima, u civilnom društvu.

“Kongres je vrlo dobro naglasio važnost roditelja u obrazovanju i ocrtao trenutne prijetnje u školskom sustavu, poput različitih edukativnih programa koji promiču rodnu ideologiju (što je trend u porastu u Hrvatskoj)”, komentirao je Ivan Munjin iz U ime obitelji. “Izlagači su predstavili primjere dobre prakse za jačanje uloge i odgovornosti roditelja u obrazovanju njihove djece, što će svakako obogatiti projekt ‘Roditelji odlučuju’, koji trenutno provodimo upravo kako bismo pomogli roditeljima da budu aktivni u vijećima roditelja u školi. Smatram da je podizanje svijesti o prijetnjama u obrazovanju vrlo važno u ovom trenutku, a širenje dobre prakse odgovor na izazove u kojima se nalazimo”, zaključio je Munjin.

Photo: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža