(FOTOGALERIJA) 5. godišnjica referenduma o braku: Donatorska večera UiO okupila brojne uglednike
12. prosinca 2018.

Udruga U ime obitelji održala je u nedjelju, 9. prosinca, petu tradicionalnu Donatorsku večeru kojom su obilježili 5. godišnjicu referenduma o braku te pet godina djelovanja. U Kristalnoj dvorani hotela Westin okupilo se oko 500 prijatelja i podupiratelja udruge.Brojne cijenjene ličnosti iz znanosti, politike, kulture, medija, zdravstva, i akademske zajednice došle su sa svojim obiteljima dati podršku udruzi koja svojim djelovanjemzastupa stavove i očekivanja velikog dijela hrvatskih građana.

Program je započeo hrvatskom himnom koju je otpjevala sopranistica Natalija Kralj uz pratnju Barbare Babić. Nakon toga su se okupljeni minutom šutnje prisjetili svih poginulih hrvatskih branitelja.

Okupljenima su se riječima dobrodošlice obratili predsjednica udruge U ime obitelji, dr. Željka Markić, te član Upravnog odbora i potpredsjednik udruge Ivan Munjin. Jednim kratkim filmom podsjetili su goste na brojne prepreke u organizaciji prvog narodnog referendum o braku – 1.12.2013., a drugim su ih proveli kroz brojne aktivnosti udruge U ime obitelji kroz proteklih 5 godina.

U nastavku večeri su Natalija Kanački, članica upravnog odbora U ime obitelji i Luka Mlinarić, voditelj projekata, upoznali prisutne s brojnim aktivnostima udruge U ime obitelji tijekom 2018.godine.

Poznata voditeljica Dijana Tikvić goste je podsjetila kako je za učinkovito mijenjanje Hrvatske na bolje potrebna suradnja civilnog društva i stručnih i poštenih ljudi u politici te je predstavila gđu Marijanu Petir, zastupnicu u Europskom parlamentu, i g. Zlatka Hasanbegovića, zastupnika u Hrvatskom Saboru, koji su se okupljenima obratili kratkim govorima.

U ime obitelji je ove godine po prvi put dodijelila zahvalnice i nagrade obiteljima Pehar i Tokić koje su na poseban način, od prvih dana organizacije referenduma o braku do danas podržavale aktivnosti U ime obitelji. Obitelji Ivana i Irene Pehar te obitelji Tokić – Iliji i Veroniki te Stojanu i Ruži Tokić za uspomenu su darovani crteži slikarice Ivane Bilić Antičevć.

Na kraju večeri je veliki pljesak dobio gimnazijski sastav pod vodstvom Luke Markovićakoji je izveo nekoliko pjesama Marka Perkovića Thompsona, a druženje je trajalo da ponoći.

Foto: Narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža