U ime obitelji

(FOTO, VIDEO) “Za život, obitelj i Hrvatsku” – Na Hodu za život Davor Ivo Stier, Bruna Esih, Marijana Petir, Bernardica Juretić…

(FOTO, VIDEO) “Za život, obitelj i Hrvatsku” – Na Hodu za život Davor Ivo Stier, Bruna Esih, Marijana Petir, Bernardica Juretić…

Drugi “Hod za život” okupio je u subotu u Zagrebu preko 20 tisuća ljudi koji su u mirnoj povorci prošli glavnom zagrebačkom ulicom Ilicom od Trga dr. Franje Tuđmana do središta Zagreba – Trga bana Josipa Jelačića. U Zagrebu je kao jedna od organizatora bila i predsjednica udruge U ime obitelji Željka Markić. Sudjelovao je u Hodu za život i odvjetnik Krešimir Planinić, član Upravnog odbora U ime obitelji, sa suprugom.

Da podržavaju pravo na život pokazali su u Zagrebu ministar Davor Ivo Stier, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Bruna Esih, supruga Zlatka Hasanbegovića s djecom, zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, Dario Kordić, predsjednik Hrvatske liječničke komore Trpimir Goluža, sportašica Ivana Brkljačić.

Okupljanje sudionika “Hoda za život” počelo je u 10 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana a povorka je krenula prema središnjem gradskom trgu nešto prije 11 sati iza autobusa koji je bio urešen s više poruka, među kojima – “Od začeća živa smo bića”, “Nerođeno dijete je osoba”, “Ja ostavljam svoj trag, sad je vrijeme da ti ostaviš svoj”, “Pitali su me je li moje dijete curica ili dečko, a nikada je li osoba”, “Tko nije za život negira svoje postojanje”… Većina ih je nosila i majice s geslom “Hoda za život”, a djeca i odrasli su nosili i raznobojne balone.

Izvor: narod.hr

Foto: narod.hr