Evo poruka sudionika Hoda za život: ‘Život je vrijedan od začeća, odlučimo se za život!’
16. svibnja 2022.

Još se sabiru dojmovi nakon subotnjeg veličanstvenog Hoda za život u Zagrebu. U povorci koja se kretala od Traga Republike Hrvatske Frankopaskom, Ilicom do Zrinjevca, bilo je nepregledno mnoštvo ljudi.

Među njima su bile brojne poznate osobe – političari, liječnici, umjetnici… O tome više možete pročitati u sljedećem članku:

Evo tko je od poznatih bio na Hodu za život u Zagrebu: Hasanbegović, Raspudić, Vidović Krišto… gdje smo donijeli i izjave mnogih od njih.

Izjave za javnost dali su i mnogi drugi sudionici Hoda, a mi ovom prilikom donosimo neke od njih.

> Fotogalerija: Hod za život u Zagrebu u 500 fotografija!

> Slovenka na Hodu za život: ‘Ne želim da Slovenija postane zemlja abortivnog turizma’

“Ovdje sam zato što je ovo definitivno najpozitivniji dan u godini, zato što volim svoj život, volim tuđe živote i volim što imam jako puno ljudi oko sebe – zahvalna sam na svakome od njih” – rekla je Marta Blajić Džaja.

“Majke i roditelji koji ste u strahu – niste sami!”

Ivica Katić, otac koji je dao izjavu s djetetom u naručju istaknuo je:

“Došli smo ovdje da podržimo život. Život je vrijedan od začeća. Želimo poslati poruku i onim majkama i roditeljima koji su u raznim iskušenjima, da nisu sami – ni duhovno niti materijalno. Pomoći ima, samo se odlučite za život!”

“Roditelji smo osmero djece i došli smo podržati Hod jer smatramo da je majka nositeljica i čuvarica života u svakom trenutku bez obzira na prilike ili neprilike.” – rekla je Zorka Pivac, a njen je suprug dodao da roditelji trebaju čuvati život od samoga začeća.

Izjavu je dala i koordinatorica Hoda Patricija Oštarjaš koja je istaknula da je svaki život jedinstven i nezamjenjiv.

Sudjelovali i Slovenci, Amerikanci…

Hodu su se pridružili i strani državljani. Kao što smo već pisali, na manifestaciji su se vijorile i slovenske zastave, a jedna od govornica na programu na Zrinjevcu bila je Slovenka Urša Cankra Soares koja je posebno istaknula kako nije čin milosrđa što će jednom nerođenom djetetu iz Hrvatske možda biti oduzet život u Sloveniji, referirajući se na aktualni slučaj trudnice Čavajde.

Skupina Slovenaca također je stala pred kamere:

Na Hodu je bio i američki bračni par koji je u Hrvatsku pristigao iz Pittsburgha u Pennsylvaniji (SAD).

“Mi smo iz ’40 dana za život’ i došli smo se pridružiti konferenciji 40 dana za život u Hrvatskoj.”

“Želimo se pridružiti hrvatskom narodu u zalaganju za život. Teška su vremena i moramo se zajedno zalagati za dobro.” – poručili su.

I najmlađi slavili život

Raspjevana povorka bila je puna i onih najmlađih. Jedna skupina djece zajedno je poručila: “Život je zakon!”

“Ne želim živjeti u društvu gdje se mogu ubijati djeca u bilo kojoj fazi razvoja. To je ogavno i želim stati protiv toga.” – poručio je sudionik Valentin Stuhne.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža