U ime obitelji

Ekstremisti oskvrnuli katoličku crkvu u Beču: Kancelar Kurz izrazio zabrinutost

Ekstremisti oskvrnuli katoličku crkvu u Beču: Kancelar Kurz izrazio zabrinutost

Pedesetak mladih ljudi, kako se sumnja turskog podrijetla, oskvrnulo je crkvu Svetog Antuna Padovanskog u austrijskoj prijestolnici Beču. Uletjeli su u crkvu i divljali, izvijestio je Sputnik news.

“Riječ je o vrlo ozbiljnoj situaciji: Vjernici imaju pravo na svoju vjeru i neometano se okupljati, moliti. To je pravo jedan od stupova mirnog suživota i mora se zaštititi – posebno u Beču, gdje se iznimno poštuju vjerske slobode”, rekao je u petak navečer glasnogovornik biskupije Michael Prüller.

Austrijski Kurier navodi da su u četvrtak mladi ekstremisti nogama udarali klupe i ispovjedaonicu, te pri tome uzvikivali “Allahu Akbar!”

Svećenik je pozvao policiju, ali napadači su napustili mjesto prije dolaska policije. Regionalni odjel Ureda za zaštitu ustava i protuterorizma vjeruje da iza incidenta stoji skupina radikalnih turskih ekstremista, koja djeluje na tom području. Čitav je incident snimljen.

 

I ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer i kancelar Sebastian Kurz osudili su incident.

Svi kršćani moraju imati pravo na slobodno i sigurno prakticiranje vjere u Austriji! Čvrsto ćemo nastaviti borbu protiv političkog islama i ovdje ćemo se suzdržati od lažne tolerancije“, napisao je Kurz na Twitteru.

Komentirajući nedavni teroristički napad u francuskoj Nici, koji je odnio živote troje ljudi, Nehammer je rekao da je „svaki teroristički napad napad na našu demokraciju i naša europska temeljna i slobodarska prava“.

 Izvor: narod.hr