Drago nam je da g. Karamarko razmatra argumente U ime obitelji
29. rujna 2014.

Drago nam je da g. Karamarko uvažio argumente građanske inicijative i da je spreman na razgovor o izbornim načelima koja GI „birajmo zastupnike imenom i prezimenom“ želi unijeti u Ustav Republike Hrvatske.

Gospodin Karamarko prvo je bio protiv referendumske inicijative jer je smatrao kako pitanje nije cjelovito, već samo djelomično rješava pitanje izbornog sustava pa je postalo razumljivije da je pitanje cjelovito i da omogućuje prijelaz u pravedniji izborni sustav.

Nakon toga g. Karamarko tvrdio je da će snižavanje praga dovesti do destabilizacije zemlje i većeg broja malih stranaka. Drago nam je da je spreman razmotriti naš argument da će snižavanje izbornoga praga u kombinaciji s drugim načelima dovesti do toga da će u Hrvatski sabor ući manji ili jednak broj stranaka koje će predstavljati veći broj građana.

Drago nam je da je g. Karamarko razmatra argument „U ime obitelji“ da samostalne kandidacijske liste osiguravaju uvid koliko koja stranka predstavlja birača i da ne dopuštanje zajedničkih kandidacijskih lista nije isto što i zabrana predizbornih koalicija.

U ime obitelji će podržati svaki napor g. Karamarka da ispravi nepravdu nanesenu hrvatskim državljanima izvan Hrvatske koju je nanijela Vlada, u kojoj je g. Karamarko bio ministar 2010. godine mijenjajući čl. 45 Ustava Republike Hrvatske.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža