Dr. Željka Markić: “Poučak Bajrušija i JL: Ako kritiziraš komuniste, onda si ustaša… “
7. veljače 2017.

“Poučak Bajrušija i JL: Ako kritiziraš komuniste, onda si ustaša… “, počinje objavu na Facebooku dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, u kojoj odgovara na tekst koji je jučer objavljen u Jutarnjem listu pod naslovom “Željka Markić na mala vrata rehabilitira NDH! U pripremi je obnova postupka piscu panegirika Paveliću kao uvod za ukidanje presude Kvaterniku i Budaku”.

Njezin status prenosimo u cijelosti:

“Poučak Bajrušija i JL: Ako kritiziraš komuniste, onda si ustaša…

Robert Bajruši i Jutarnji su u nedjeljnom izdanju, preko dvije stranice, podsjetili sve nas kako je to bilo živjeti u komunizmu…Represivni jugoslavenski režim nam je 45 godina ulijevao u glavu da kad dovedeš u pitanje neki postupak Komunističke partije – to znači da si – ustaša.. Tako sam iz difamirajućeg naslova nedjeljnog JL-a : “Željka Markić na mala vrata rehabilitira NDH” doznala da Jutarnji i Milanovićev biograf Bajruši tumače svojim čitateljima – na liniji sa Savezom komunista – da je zahtjev U ime obitelji za revizijom i poništenjem totalitarne i nepravedne osude na smrt streljanjem tada 74.godišnjeg predsjednika Matice Hrvatske, Filipa Lukasa, – u stvari “rehabilitacija ustaštva”.

Bajruši i Jutarnji iznijeli su laž – ne samo o meni – već onda i o svima drugima koji danas u Hrvatskoj, na žalost, sa velikim zakašnjenjem – razotkrivaju zločine i zločince totalitarne Jugoslavije. U tom kontekstu ne čudi što su Bajruši i JL svoj uvredljiv i ni sa čim argumentiran naslov i tezu “ako kritiziraš komuniste, onda si ustaša” – pokušali opravdati izjavama – Orsata Miljenića i Čede Prodanovića. Jedan je bio zamjenik tužitelja u SFRJ, a za mandata drugoga je Milanovićeva vlada štitila Udbine nalogodavce političkih ubojstava Perkovića i Mustača.

Zabrinjava mogućnost da se Jutarnji, iako su Milanović i Pusić izgubili vlast – opet uključio u pokušaj ušutkivanja i zastrašivanja svih onih koji konačno u Hrvatskoj govore o Hudim jamama, profesorima na fakultetima sa doktoratima o dobrobitima samoupravnog socijalizma, odvjetnicima i sucima koji su bili dio totalitarnog,represivnog režima, o svima onima koje su Tito i partija mučili, ubili, progonili, zatvarali ili im kočili znanstvene karijere.

Jer, svaki takav pokušaj ograničavanja slobode govora o lijevom totalitarizmu – u stvari nastoji zaštititi povlastice uskog sloja ljudi koje iz totalitarne Jugoslavije sežu do današnjeg dana – nastoje spriječiti da u Hrvatskoj konačno politički podobne i nesposobne zamijene sposobni, sviđali se oni ma kojoj političkoj opciji ili ne”, napisala je dr. Markić na Facebooku.

Izvor: narod.hr

Foto: fah

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža